Svjedoci odbrane daju Pikuli alibi

Nebojša Tomašević
Svjedoci odbrane daju Pikuli alibi

Banjaluka - Dako Pikula (29) nikada nije pričao da ima namjeru da ubije trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (25), niti da mu pričini bilo kakvo zlo, izjavili su juče svjedoci odbrane u banjalučkom Okružnom sudu.

Pikula je optužen da je učestvovao u ubistvu Đerića zajedno sa Radovanom Andrićem (19) i Miljanom Ratkovićem.

Svjedok Pikuline odbrane i njegov kum Srđan Đurković kazao je da se s njim druži 17 godina i da za to vrijeme nikada nisu imali sukob ni međusobno niti s nekim drugim.

- Koliko ga znam, Dako Pikula je dobar čovjek koji je spreman uvijek da pomogne drugome. Nikad nije bio agresivan - rekao je Đurković.

Sličnu priču ponovila su i druga dva svjedoka odbrane Miroslav Mrkajić i Jovan Andrić, rođak optuženog Radovana.

Prema optužnici Đerić je usmrćen 24. maja prošle godine u sačekuši ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police. Ubistvo je počinjeno iz bezobzirne osvete, a ubio ga je Ratković hicima iz automatske puške.

U optužnici se navodi da je Pikula nagovorio Ratkovića da usmrti Đerića, jer se sukobio sa ovim kik-bokserom 12. aprila prošle godine ispred noćnog kluba "Merlot" u Trebinju. Đerić je tada Pikulu tokom sukoba udario šakom u glavu pred gostima te odgurnuo njegovu suprugu i nije im dao da uđu u lokal. To je bio motiv osvete. Ratković je pristao da usmrti Đerića, jer je i on želio da mu se revanšira zbog ranijeg sukoba koji je imao s njim. Andrić je optužen da je poslije ubistva sakrio pušku, koja nije pronađena.

Sudski proces je prebačen u Banjaluku, jer je Pikula, koji je bio šef kabineta trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića, sin sudije trebinjskog Okružnog suda Milosava Pikule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana