Švercerima marihuane četiri godine zatvora

Nebojša Tomašević
Švercerima marihuane četiri godine zatvora

Banjaluka - Aleksandar Vukmir i Nemanja Kutić iz Banjaluke osuđeni su u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravosnažno na po dvije godine zatvora zbog organizovanog šverca marihuane.

Presuda im je izrečena nakon što je vijeće razmotrilo žalbe odbrane na presudu.

- Vijeće je žalbe odbacilo kao neosnovane i potvrdilo prvostepenu presudu banjalučkog Okružnog suda - kazala je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Vukmir i Kutić su osuđeni u banjalučkom Okružnom sudu krajem decembra prošle godine u ponovljenom suđenju na ukupno četiri godine zatvora nakon što im je ukinuta ranija presuda.

Vukmir i Kutić su zajedno i na osnovu ranijeg dogovora tokom 2011. godine prodavali marihuanu na području Banjaluke. Drogu su prodali u dva navrata, od čega jednom i u Kutićevoj kući u banjalučkom naselju Paprikovac. U obrazloženju presude se navodi da je sud cijeneći sve okolnosti optuženima izrekao blaže kazne.

Vukmir i Kutić uhapšeni su u oktobru 2011. godine u Novoj Topoli kod Gradiške. Tom prilikom kod njih je u "fordu" u kome su bili pronađeno oko 216 grama marihuane.

Njih je banjalučki Okružni sud 11. maja bio oslobodio krivice za organizovani šverc marihuane. Tada je sud osudio samo Vukmira i to na tri mjeseca zatvora zbog prodaje droge. Prema toj presudi, Vukmir je posjedovao marihuanu koju je namjeravao da preproda. Droga je kod njega pronađena kontrolom "ford fijeste" u Novoj Topoli. S njim je u autu tada bio i Kutić. Ovu presudu ukinuo je Vrhovni sud RS uvaživši žalbu tužilaštva i cijeli slučaj je vratio na novo odlučivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana