Švercerima kokaina sedam godina zatvora

Nebojša Tomašević
Švercerima kokaina sedam godina zatvora

Tuzla - Margareta Hadžić zvana Marga (52) iz Tuzle, Ružica Babić (39) i Almir Hamza (42) iz Živinica osuđeni su u Kantonalnom sudu u Tuzli na sedam godina zatvora zbog organizovanog šverca kokaina.

Hadžićeva je dobila tri, a Babićeva i Hamza po dvije godine zatvora. Ovo je bilo ponovljeno suđenje, pošto su u julu prošle godine u tuzlanskom Kantonalnom sudu bili  oslobođeni optužbi. Tu presudu ukinuo je Vrhovni sud FBiH koji je uvažio žalbu Tužilaštva i slučaj vratio na novo suđenje.

Prema novoj presudi Hadžićeva je organizovala grupu za šverc kokaina koja je djelovala od decembra 2011. do aprila 2012. godine. Babićeva i Hamza bili su članovi te grupe.

U presudi se navodi da je Hadžićeva nabavljala drogu koju je predavala drugim članovima koji su je prepakivali u manja pakovanja, a zatim  prodavali  većem broju osoba na području Tuzlanskog kantona. Dio zarađenog novca od prodaje droge dobijala je Hadžićeva, a dio su dijelili članovi njene grupe. Hadžićeva je odranije poznata po činjenju krivičnih djela. Ona je u martu 2013. godine  pravosnažno osuđena na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva dvojice tuzlanskih policajaca. Prema toj presudi ona je da bi izbjegla hapšenje  zbog šverca narkoticima  26. aprila 2012. godine hicima iz pištolja teško ranila pripadnike Jedinice za posebne namjene MUP-a Tuzlanskog kantona Draženka Vujanovića i Mladena Divkovića. Hadžićeva je u prošlosti bila akter nekoliko pucnjava u Tuzli. Bila je povezana i sa zločinačkom organizacijom Ferida Okića koji je u Sudu BiH 2007. godine osuđen na 26 godina zatvora zbog organizovanog kriminala i teških krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana