Šverceri oružja još dva mjeseca iza brave

Agencije
Šverceri oružja još dva mjeseca iza brave

Banjaluka - Banjalučki Okružni sud produžio je za još dva mjeseca pritvor petorici uhapšenih u akciji "Marker 4", koji se terete za šverc oružja i droge.

Pritvor je produžen Miloradu Gligoreviću, Željku Đakoviću, Bogdanu Đukiću, Draganu Okoliću i Davorinu Maksimoviću.

Pritvor im je produžen na zahtjev Specijalnog tužilaštva RS, koje bi u naredna dva mjeseca trebalo da podigne optužnicu protiv osumnjičenih. Iz suda je saopšteno da im je pritvor produžen zbog bojazni da bi na slobodi mogli uticati na svjedoke, ponoviti djelo i jer bi njihovo puštanje uznemirilo javnost.

Svi oni se terete za organizovani kriminal i šverc oružja i eksploziva. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni Gligorević je tokom istrage priznao da je prodao 15 kilograma eksploziva, dvije puške i tri kilograma marihuane izvjesnom "Draganu". Za oružje i dvije puške je "dobio" oko 4.300 maraka, a za marihuanu oko 9.000 maraka. On je naveo da je drogu nabavio od osumnjičenog Maksimovića, koji mu je od prodaje dao 1.500 maraka. Prema tužilačkom spisu, "Dragan" je prikriveni istražilac Specijalnog tužilaštva RS. Osumnjičeni Đaković je u istrazi priznao da je posredovao u prodaji  kilograma marihuane između "Dragana" i Dražena Zoranovića, koji je u bjekstvu. Rekao je da je za to dobio 1.500 evra koje je dao Zoranoviću, od čega mu je on dao 100 maraka. Bogdan Đukić se branio ćutanjem. Oni su uhapšeni u akciji "Marker 4" Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana