Sutra presuda optuženim za silovanje bolesne žene

Nebojša Tomašević
Sutra presuda optuženim za silovanje bolesne žene

Banjaluka - Suđenje Draganu Savičiću (33) i Krstanu Radošu (30) iz Šipova, koji su optuženi za obljubu i pokušaj obljube nad duševno oboljelom osobom, završeno je u petak u banjalučkom Okružnom sudu, a presuda će biti objavljena sutra.

Savičić i Radoš se terete da su krivično djelo počinili 22. novembra 2006. godine nad ženom tada u dobi od 49 godina u njenoj kući u selu kod Šipova.

Savičić je optužen za obljubu, a Radoš za pokušaj obljube i nanošenje lake povrede.

Okružni tužilac Goran Rakić je istakao da smatra da je optužnica dokazana i zatražio osuđujuću presudu.

Odbrana smatra da oni nisu počinili obljubu nad nemoćnim licem jer to nije utvrđeno.

Savičić je kazao da je redovno dolazio kod žene za čiju obljubu je optužen i da je s njom imao odnose. Radoš je kazao da je u vrijeme događaja za koji se terete bio pijan.

Prema navodima u optužnici Savičić i Radoš do kuće napadnute žene došli oko 1.30 časova i ušli unutra. Ženu su zatekli da spava na kauču i tom prilikom joj je prvi prišao Savičić koji je silovao. Poslije toga joj je prišao Radoš u namjeri da je siluje, legao na nju, ali ga je ona odgurnula. Tada je on uhvatio za tijelo i noge i ponovo pokušao da je siluje, ali ga je nesrećna žena opet naglo odgurnula. Tada su pobjegli.

Sa njima je do kuće napadnute žene došao i Č. V., koji nije optužen, ali je predložen za svjedoka.

Ranije je psihijatar Nera Zivlak-Radulović kazala  da je utvrdila da je napadnuta žena duševno teško bolesna osoba. Istakla je da je njena bolest vidljiva i da ona ne može da vlada svojom voljom. Vještak forenzičke genetike Zoran Obradović je kazao da je na gaćama izuzetim sa mjesta događaja utvrdio prisustvo DNK optuženog Krstana Radoša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana