Supruga i ljubavnik tvrde da nisu ubili Sašu Kulišića

Nebojša Tomašević
Supruga i ljubavnik tvrde da nisu ubili Sašu Kulišića

DOBOJ - Dražen Lazarević (19) i Andrea Kajganić (32), optuženi za teško ubistvo Saše Kulišića (45) iz Doboja, kojeg su vezali i izboli nožem 30. januara ove godine, negirali su krivicu u dobojskom Okružnom sudu.

- Optuženi su se na ročištu koje održao sudija za prethodno saslušanje, u prisustvu Okružnog javnog tužioca, izjasnili da nisu krivi za krivično djelo teškog ubistva koje im se stavlja na teret. Predmet će biti proslijeđen sudskom vijeću ovog suda radi zakazivanja glavnog pretresa - saopšteno je iz Okružnog suda u Doboju.

Optužnicu protiv pomenutih  podiglo je dobojsko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Doboju.

Prema nezvaničnim informacijama Lazarević je bio ljubavnik Kajganićeve.

Optužnica pomenuti dvojac tereti da su prethodno razradili plan zločina u čemu je učestvovala i maloljetna kćerka optužene i žrtve, K. A. koja je ocu napravila limunadu sa tabletama "treana" da bi ga omamile. Te tablete je Andrea ranije krišom davala Saši od čega se on osjećao loše. Prema optužnici, tablete "treana" od 10 miligrama je prethodno kupila Andreina sestra V. M. 29. januara u Doboju i predala ih Lazareviću, koji ih je dao K. A.  Maloljetnica je, prema planu i dogovoru sa Andreom i Lazarevićem,  tablete sipala u vodu s limunom. Zatim je, kako se navodi, piće dala ocu u njihovoj porodičnoj kući u namjeri da ga dejstvo tableta omami i onesposobi da pruži otpor. Kada su tablete počele djelovati i Saša Kulišić zaspao, K.A. je obavijestila majku i Lazarevića, koji su došli do kuće sa iznajmljenim autima "pežo" i "reno".

- Nakon ulaska u kuću, rekli su maloljetnici da ide u dnevni boravak i zatvori vrata. Andrea i Lazarević su zatim ušli u spavaću sobu, gdje su zadali Kulišiću nekoliko udaraca u glavu, nanijevši mu ranu iznad lijeve obrve. Potom su mu oblijepili glavu trakom i to usta i oči, te zavezali ruke i noge konopcem i oblijepili trakom. Tako onesposobljenog su ga iznijeli iz kuće i stavili u gepek  "pežoa" - piše u optužnici.

Dodaje se da se Lazarević zatim uputio ka mjestu Preslica vozeći "reno", dok je Andrea krenula za njim "pežoom". Kako dalje piše, kada su stigli u blizinu izletišta Preslica kod bazena za vodu su iz gepeka izvadili Kulišića i vukli ga do obližnje nizbrdice. Zatim su mu nožem zadali nekoliko ubodnih rana u predjelu stomaka. Kulišić je preminuo uslijed teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka. Imao je i druge povrede, uključujući oguljotine i krvne podlive na različitim dijelovima tijela.

Kako se navodi u optužnici, nakon zločina Andrea je otišla u Banjaluku, gdje je iznajmila stan, a Lazarević se vratio do porodične kuće Kulišića, gdje se pozdravio sa maloljetnom K. A. i potom otišao u stan V. M. u Doboju gdje boravio neko vrijeme pa je potom otišao u Banjaluku.

Maloljetna K. A. je prema planu ujutro nazvala kuma B. D. i rekla mu da tate nema kod kuće, ali da su njegove lične stvari u kući i da je krevet krvav. Zločin je otkriven nakon što je nestanak Kulišića prijavila kuma njegove supruge. Ona je vidjela kako Andrea i muškarac izlaze iz kuće, a potom i tragove krvi u kući kao i da su tu dvije maloljetne kćerke ubijenog.

Ubrzo potom jedan prolaznik je prijavio da je na Preslici u šumi pronađeno tijelo kome su ruke bile vezane na leđima špagom nakon čega su utvrđeno da je Kulišić ubijen i razotkriveni počinioci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana