Sugrađaninu nanio povredu opasnu po život

Nebojša Tomašević
Sugrađaninu nanio povredu opasnu po život

Banjaluka - Povrede Neđeljka Dukića (50) iz Kneževa koje su nanesene ubodom nožem, bile su teške i opasne po život.

Ovo je rekao vještak specijalista sudske medicine Milan Srdić u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Dragi Popoviću (28) zvanom Bizon iz Kneževa koji je optužen za pokušaj ubistva Dukića.

Srdić je pojasnio da je Dukić preživio samo zahvaljujući brzoj i odgovarajućoj ljekarskoj intervenciji.

Specijalista sudske psihijatrije Mirjana Mišković kazala je da je vještačenjem utvrdila da je Popović u vrijeme napada na Dukića bio u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno.

- On je ličnost koja ima nisku toleranciju na frustracije i prosječne je inteligencije. U vrijeme krivičnog djela bio je pod dejstvom alkohola od 0,66 promila, što je i uticalo da njegove sposobnosti da shvati značaj djela i upravlja svojim postupcima budu smanjene - kazala je Miškovićeva.

Dodala je da je optuženi tokom psihijatrijskog vještačenja pokazao kajanje zbog učinjenog djela.

Vještak Veselka Bjelaković rekla je da je vještačenjem krvi oštećenog Dukića utvrdila da je u vrijeme kada je uboden bio pod dejstvom alkohola od 1,51 promil.

Popović je optužen da je 30. juna ove godine pokušao nožem da ubije Dukića u kafe-baru "Džoni" u centru Kneževa. Prema optužnici, Popović je Dukića ubo nožem u grudi. Tom događaju prethodila je svađa i tuča između Popovića i Dukića u restoranu na rijeci Ugar kod Kneževa. Dukić je u restoranu  sa poznanicima slavio 30 godina mature, kada je došao Popović sa svojim društvom. Poslije određenog vremena na poziv Dukića, Popović mu se pridružio. Svađa je izbila kada je Dukić zamolio Popovića da ode od njihovog stola dok on i društvo ne "sravne račune za piće i jelo". Poslije toga svako je otišao svojoj kući. Istog dana sreli su se u Kneževu i Drago Popović je ubo nožem Neđeljka Dukića.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana