Šugić: Ubica nožem prijetio i meni

Nebojša Tomašević
Šugić: Ubica nožem prijetio i meni

Banjaluka - Brat nastradalog Mile Šugića (36) iz Čelinca, Neven Šugić kazao je juče u banjalučkom Okružnom sudu da je optuženi Siniša Jungić gurnuo Milu niz stepenice u kafe-baru "Monca" u Čelincu.

Svjedok je rekao da je i Jungić "skliznuo" niz stepenice te uzeo nož i rekao: "Ubio sam jednog, sada ću i drugog".

Neven Šugić je ispričao da su to veče, 23. maja, on i brat Mile bili u kafiću "Monca" na spratu, gdje su pili pivo, ali da nisu bili pijani.

- U početku nam je prilazio Jungić i šalio se sa nama. Mile je u jednom trenutku skinuo majicu. On nam je prišao i rekao mom bratu da obuče majicu i da idemo napolje. Mile je to odbio, a on ga je udario laktom u rebra. Nastalo je naguravanje i Siniša je Milu gurao ka stepenicama - ispričao je Neven.

Dodao je da je vidio kada je Jungić rukama gurao njegovog brata, koji se skotrljao niz stepenice i ostao nepomično da leži.

- Tada sam krenuo za njima i udario sam Sinišu u leđa, a on je otišao do šanka i uzeo nož i prijetio nam. Istrčao sam iz kafića i otišao po Hitnu pomoć, da spasim brata. Kasnije sam saznao da je Mile bio mrtav - rekao je Neven Šugić.

Advokat Jungića, Slobodan Perić je kazao da svjedok govori nepovezano i različito od iskaza koji je dao u policiji. Istakao je da svjedok želi po svaku cijenu da optuži njegovog klijenta zbog smrti brata.

Odbrana Jungića još tvrdi da su braća Šugić bila pijana i da su lupali inventar u kafiću i jeli čaše te da su provocirali ostale.

Jungić je optužen da je 23. maja ove godine udario Milu Šugića u svom kafiću "Monca" u Čelincu, nakon čega je ovaj pao i poginuo. Zbog ovog događaja Jungić je optužen za krivično djelo nanošenje teške tjelesne povrede sa smrtnom posljedicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana