Sudski policajac Drago Đenić brani se sa slobode

Nebojša Tomašević
Sudski policajac Drago Đenić brani se sa slobode

Banjaluka - Bivši sudski policajac Drago Đenić (46) iz Kneževa, koji se tereti za zelenaštvo, iznudu i pokušaj ucjene, pušten je iz pritvora i izrečene su mu mjere zabrane.

Pritvor mu je ukinulo vijeće banjalučkog Okružnog suda na zahtjev njegovog advokata Radovana Milakovića.

Izrečenim mjerama zabrane Đeniću je propisano obavezno i redovno javljanje nadležnoj  policijskoj stanici, a oduzete su mu putne isprave. Takođe mu je zabranjeno sastajanje s ostalim optuženima u ovom predmetu, kao i napuštanje mjesta boravišta.

Prema navodima u optužnici, Đenić se tereti da je pokušaj ucjene počinio nad Dankom I. kojem je pozajmio 7.000 maraka. Na ime te pozajmice tražio je od njega da mu "sredi" penzionisanje i isplatu otpremnine od 30.000 maraka. Tereti se i da je S. M. pozajmio 18.000 maraka s mjesečnom kamatom od 2.000 KM.

Nakon što S. M. nije mogao da mu vrati dug i kamate, uzeo je kamion "volvo" i prodao ga za  60.000 maraka, od čega je 50.000 maraka zadržao za sebe, a 10.000 KM dao S. M. kojem je rekao da je kamion prodao za 33.000 maraka, od čega je za sebe uzeo novac koji mu on duguje. Đenić je uhapšen u septembru prošle godine u akciji "Knez 2" zajedno s Branislavom Smiljanićem, protiv kojeg je sudski postupak odvojen.

S njima su optuženi i Sandro Kaurin i Slavko Todorović, kojima su izrečene presude u Okružnom sudu. Todorović je osuđen na deset mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 500 maraka, a Kaurin na tri godine i četiri mjeseca zatvora i novčanu kaznu od 10.000 KM zbog više iznuda i zelenaštva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana