Suđenje saradniku Okružnog tužilaštva: Optuženi tvrdi da je oštećeni prevarant i lopov

N.T.
Suđenje saradniku Okružnog tužilaštva: Optuženi tvrdi da je oštećeni prevarant i lopov

BANjALUKA - Suspendovani stručni saradnik u Okružnom tužilaštvu Tarik Hadžibegović, optužen da je uzeo mito od 3.500 evra i krem-namaz nutelu, kazao je da je svjedok Senad Zejnić, od koga je prema optužnici, primio mito prevarant i lopov.

- Rekao sam da je Zejnić prevarant i lopov - kazao je Hadžibegović, komentarišući izlaganje svjedoka Mome Marinkovića. Njega je u daljem obrazlaganju prigovora prekinula advokat Jasminka Jovišević.

Zejnić je na ranijem ročištu rekao da mu je Hadžibegović tražio 3.500 evra i četiri tegle nutele kako bi "pogurao" istragu protiv osoba koje su od njegovog sina iznudile novac. 

Svjedok tužilaštva Marinković ispričao je da je u dobrim odnosima sa optuženim i da je na sebe registrovao njegovo vozilo.

Kazao je da je jednom sa Hadžibegovićem išao u Derventu.

- Zamolio sam Tarika da me odveze u Derventu da pogledamo auto koje sam kupio i da ga isplatim. Pristao je, otišli smo i ja sam platio auto. U povratku je rekao da mora da se vidi sa kolegom. Svratili smo u tržni centar "Fortuna". On je ušao unutra, a ja sam ostao napolju. Nisam vidio sa kim se susreo, niti smo o tome pričali, on nije rekao, a ja nisam pitao - rekao je Marinković, koji je kazao da radi kao kurir i vozač u Republičkom tužilaštvu.

Hadžibegovića optužnica tereti za primanje mita. U tom dokumentu se navodi da je on od 25. marta do 2. novembra 2021. godine u svojstvu službenog lica, kao stručni saradnik Okružnog tužilaštva u Banjaluci, preduzimao istražne radnje u krivičnom predmetu koje vodi ovo tužilaštvo. 

Navodi se da je više puta telefonom razgovarao i sastajao se sa oštećenim u ovom predmetu i prenosio mu informacije u vezi sa istragom koja se vodi, te od njega tražio mito. 
 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana