Sudija će prijaviti dvojicu advokata

N. T.
Sudija će prijaviti dvojicu advokata

Banjaluka - Sudija banjalučkog Okružnog suda Olga Pantić, koja vodi postupak za trajno oduzimanje imovine stečene krivičnim djelom u vlasništvu Ljiljane Stojić, kazala je u petak da je ponašanje zastupnika Stojićeve neodgovorno prema sudu i da će o tome obavijestiti Advokatsku komoru RS.

Ljiljana Stojić je supruga bivšeg generalnog sekretara i šefa Kabineta predsjednika RS Mirka Stojića, koji je osuđen na dvije godine zatvora zbog zloupotrebe položaja.

Pantićeva je objasnila da su opunomoćenici Stojićeve, advokati Dušan Miletić i Goran Petronijević samo dva dana prije ročišta sudu dostavili adrese svjedoka, dok nalaz vještaka odbrane nisu uručili tužilaštvu.

Specijalni tužilac Svjetlanka Bjelić istakla je da ti potezi advokata vode ka odugovlačenju postupka.

Mirko Stojić, koji je krivična djela počinio tokom 2007. i 2008. godine, u petak je u sudu izjavio da je imao legalne prihode i da je od njih stekao svu imovinu. Objasnio je da je radio u Rafineriji ulja Modriča, kao i dodatne poslove u vezi sa prodajom nekretnina. Rekao je da su mu pomagali i roditelji i da mu je majka 2007. godine dala 20.000 maraka.

Kazao je da stan u Novom Sadu, čije je oduzimanje tražilo tužilaštvo, nije kupio on već njegova supruga svojim novcem i uz pomoć roditelja. Ustvrdio je čak da nije ni znao za kupovinu tog stana!

Specijalno tužilaštvo RS zatražilo je 31. januara ove godine od Okružnog suda u Banjaluci da bude trajno oduzeta imovina Ljiljane Stojić u vrijednosti od oko 400.000 maraka jer je stečena krivičnim djelom. Zatraženo je oduzimanje stana površine 96 metara kvadratnih i garaže od 14 kvadrata u Banjaluci te stana površine 133 kvadrata i garaže u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana