Sud traži psihijatrijsko vještačenje svjedoka Brborovića

Nebojša Tomašević
Sud traži psihijatrijsko vještačenje svjedoka Brborovića

Banjaluka - Sudija banjalučkog Okružnog suda Olga Pantić, koja vodi sudski proces protiv Radoslava i Siniše Kneževića, optuženih za razbojništvo, zatražila je od tužioca u ovom postupku da obavi neuropsihijatrijsko vještačenje svjedoka Momčila Brborovića.

Sudija je istakla da je dobila informaciju da je taj svjedok liječen na Psihijatrijskoj klinici u Banjaluci i da ima određenih zdravstvenih problema.

- Neophodno je da utvrdimo da li taj svjedok uopšte može da svjedoči ili ne - kazala je sudija Pantić.

Tužilac Dijana Kukobat prihvatila je ovaj prijedlog, nakon čega je suđenje odgođeno za kraj oktobra.

Prema optužnici, Kneževići su razbojništvo počinili 2. maja 2011. godine u Rađićima kod Kneževa, gdje su opljačkali Milutina Veleušića. Tom prilikom su ga tukli i od njega oteli 150 KM. U optužnici se navodi da su oni Veleušića prvo susreli u Malićima kod Kneževa, gdje on sletio "renoom" u kanal pored puta. Tu su mu pomogli da automobil vrati na put, a kada im je on za tu uslugu dao 10 maraka, tražili su 20 KM. Međutim, on im taj novac nije dao već je sjeo u automobil i krenuo. Optuženi su tada sjeli u svoj automobil i pratili ga sve do njegove kuće u Rađićima. Tu su ga napali čim je zaustavio vozilo. Žrtvu je iz vozila izvukao Siniša, udario pesnicom u glavu i oborio na zemlju. Tada mu je prišao Radoslav i iz džepa kaputa uzeo novac.

Ovaj slučaj prvo je okarakterisan kao blaži oblik razbojništva i upućen na Osnovni sud u Kotor Varošu. Međutim, ovaj sud se proglasio nenadležnim i slučaj je prebačen banjalučkom Okružnom sudu. Zbog toga će doći do izmjene optužnice, koja će Radoslava i Sinišu Kneževića teretiti za teži oblik razbojništva, za šta su predviđene i oštrije kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana