Sud BiH pustio na slobodu ubicu iz Hrvatske

ATV
Sud BiH pustio na slobodu ubicu iz Hrvatske

SARAJEVO - Sud BiH pustio je na slobodu Ivana Jurića, koji je prošle sedmice uhapšen u Banjaluci po međunarodnoj potjernici koju je zbog ubistva za njim raspisala Hrvatska.

- U postupku izručenja potraživanog Ivana Jurića, po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Zagreb, odlučujući o određivanju mjere privremenog pritvora prema potraživanom, sud je donio rješenje kojim odbio zahtjev države moliteljice za privremeno pritvaranje potraživanog sadržan u međunarodnoj potjernici, navodi Sud BiH.

Dodaju da su prema potraživanom Juriću određene mjere zabrane i to zabrana putovanja van BiH, zabrana napuštanja boravišta i obavezno javljanje nadležnom organu.

- Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za istim postoji potreba, a najduže do okončanja ekstradiconog postupka ili drugačije odluke Suda, s tim da će se kontrola opravdanosti izrečenih mjera zabrane vršiti svaka 2 (dva) mjeseca od donošenja posljednjeg rješenja, navode u Sudu BiH.

Jurić je uhapšen nakon što je u Banjaluci fizički napao jednu osobu. Provjerama je utvrđeno da je za njim raspisana potjernica radi izvršenja krivične presude zbog počinjenog krivičnog djela ubistvo.

Kao što je ATV pisao Jurića je Županijski sud u Slavonskom Brodu osudio na 10 godina zatvora zbog ubistva Milana Gubića (31) 22. avgusta 2017. godine. Zločin se dogodio ispred kafića ”Hajduk” u Slavonskom Brodu kada je Jurić u Gubića ispalio tri hica iz pištolja. Nesrećni čovjek je sutradan preminuo od posljedica zadobijenih povreda.

Presudu je potvrdio i Vrhovni sud Hrvatske i za Jurićem je raspisana potjernica. Jurić je po potjernici uhapšen u Trebinju krajem marta 2018. godine i tada je pušten na slobodu jer je utvrđeno da pored hrvatskog ima i državljanstvo BiH, javlja ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana