Šućur i Jošilo tukli direktora Evrorada

Nebojša Tomašević
Šućur i Jošilo tukli direktora Evrorada

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Branislav Repac iz Novog Grada po drugi put je promijenio iskaz u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Zoranu Šućuru (41) iz Doboja i Jovanu Jošilu (29) iz Banjaluke, optuženim za iznudu i premlaćivanje vlasnika preduzeća "Evrorad" Mirka Krivokuće iz Novog Grada.

Repac je radnik "Evrorada", a na suđenju održanom 16. maja u banjalučkom Okružnom sudu porekao je iskaz dat u policiji i naveo da nije vidio da su Jošilo i Šućur tukli Krivokuću. Danas je, ipak, kazao da je vidio da su ga oni tukli.

Repac je istakao da želi da izmijeni iskaz dat pred sudom i da potvrdi ono što je rekao u policiji.

- Tog 29. februara radio sam u "Evroradu" i vidio kada je mladić u bijeloj košulji, a sad znam da je to Šućur, udario Krivokuću i on je pao. Prišao je drugi, viši mladić Jošilo i zajedno sa Šućurom nogama su šutirali Krivokuću - kazao je Repac.

Dodao je da udarci nisu bili jaki i da su optuženi poslije određenog vremena pokušali da uvuku Krivokuću u svoj "audi A6", ali im je on pobjegao. Repac je još kazao da je čuo da optuženi pominju dogovor i da Krivokuća mora da donese novac do 16 časova u Banjaluku. On je kazao je da se boji novčane kazne i zatvora zbog svjedočenja.

Policajci koji su obavili uviđaj poslije incidenta u "Evroradu" Miro Jandrić i Smail Ekić kazali su da im je Krivokuća rekao da ga je zbog duga napao Šućur. Rekli su da su ga zatekli uznemirenog i prljavog od prašine i zemlje. Inspektor iz policije u Novom Gradu Branislav Railić potvrdio je da mu je Krivokuća u februaru, prije nego što je napadnut, prijavio da mu prijeti Šućur.

Šućur i Jošilo optuženi su da su 29. februara ove godine došli u krug preduzeća "Evrorad" kako bi od vlasnika Krivokuće iznudili dug od 28.000 maraka, koje je Krivokuća dugovao Šućuru. Potom su pretukli Mirka Krivokuću.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana