Suad Kuralić osuđen na devet mjeseci zatvora

Srna
Suad Kuralić osuđen na devet mjeseci zatvora

Sarajevo - Sud BiH osudio je Suada Kuralića na devet mjeseci zatvora zbog produženog krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krivotvorenje isprave, saopšteno je iz Suda BiH.

Presuda je donesena juče, nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivice.

Kuralić je proglašen krivim da je, kao direktor i odgovorno lice pravnog lica "Kusmi prom" u Tuzli, putem ovog pravnog lica uvozio ukradene radne mašine iz Njemačke, koje su potom carinjene na osnovu krivotvorenih faktura te dalje prodavane drugim pravnim licima.

Optuženom je prema odrebama Krivičnog zakona u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, te oduzeta imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 23.500 KM, dodaje se u saopštenju.

Navedeni novčani iznos optuženi je dužan da uplati u korist budžeta BiH u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude.

Od optuženog Kuralića trajno su oduzeti predmeti korišteni u izvršenju krivičnog djela.

Optuženi je obavezan da nadoknadi troškove sudskog postupka, o čijoj visini će sud odlučiti posebnim rješenjem, nakon pribavljanja potrebnih podataka.

Istom presudom, Sud BiH je pravno lice "Kusmi prom" u Tuzli proglasio krivim za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom pranje novca u vezi sa krivičnim djelom krivotvorenje isprave i izrekao kaznu prestanka pravnog lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana