Stupar noževima branio očuha

Nebojša Tomašević
Stupar noževima branio očuha

Banjaluka - Iznošenjem završnih riječi tužilaštva i odbrane juče je u banjalučkom Okružnom sudu završeno suđenje Stefanu Stuparu (21) iz Šipova, optuženom za pokušaj ubistva trojice komšija, i njegovom očuhu Bojan Malinoviću (51), koji je optužen za učestvovanje u tuči.

Izricanje presude predsjednik sudskog vijeća Olga Pantić zakazala je za sutra.

Okružni tužilac Saša Labotić zatražio je da optuženi budu proglašeni krivim, dok odbrana smatra da za to nema dokaza.

Prema optužnici, Stupar i Malinović su 27. avgusta prošle godine oko 20.30 časova napali komšije Miladinka Savičića (42), Mirka Jovića (55) i Zorana Malinovića (53).

Svemu je prethodila svađa osumnjičenih sa Jovićem i Zoranom Malinovićem. Tokom tuče Stupar je uzeo dva noža i izbo Jovića, Savičića i Zorana Malinovića ispred čije kuće se sve i odigralo u selu Draganić Podovi kod Šipova.

Sva trojica povrijeđenih su prevezena u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci, gdje su se oporavili. Prije ove tuče ispred kuće ranjenog Zorana Malinovića mještani su pekli pečenice, spremajući hranu za zbor povodom Velike gospojine i otvaranja pravoslavne crkve u Draganić Podovima.

Prije iznošenja završnih riječi svoje viđenje događaja iznijeli su Stupar i Bojan Malinović i ispričali da su oni prvi napadnuti. Stupar je kazao da je sve krenulo kada je Jović skinuo kapu s glave njegovog očuha i počeo da ih vrijeđa. On je rekao da je vidio da je bez ikakvog povoda Zoran Malinović udario njegovog očuha Bojana i oborio na zemlju, dok su Savičić i Jović tukli njega. Istakao je da je uzeo noževe da odbrani očuha Bojana Malinovića i sebe te da se ne sjeća da je bilo koga ubo nožem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana