Stojićevoj supruzi ne oduzimaju imovinu

Nebojša Tomašević
Stojićevoj supruzi ne oduzimaju imovinu

Banjaluka - Vrhovni sud RS ukinuo je rješenje banjalučkog Okružnog suda o trajnom oduzimanju imovine Ljiljane Stojić, vrijedne oko 400.000 maraka i slučaj vratio na novo suđenje.

Stojićeva je supruga bivšeg šefa Kabineta predsjednika RS Mirka Stojića, koji je osuđen na dvije godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja. Imovina Stojićeve je bila oduzeta zbog sumnje da je stečena krivičnim djelom.

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović je objasnila da je vijeće uvažilo žalbu Stojićeve i predmet vratio na novo odlučivanje. Prvostepeno rješenje o oduzimanju imovine Stojićeve Okružni sud Banjaluka donio je u decembru prošle godine. Prema ovom rješenju, Stojićevoj je oduzet trosoban stan u Banjaluci od 96 metara kvadratnih i garaža površine 14 metara kvadratnih.

Rješenjem je bio oduzet i četvorosoban stan od 133 kvadrata i garaža od 20 kvadrata u Novom Sadu. Zahtjev za oduzimanje imovine Ljiljane Stojić Specijalno tužilaštvo RS podnijelo je u januaru 2013. godine, nakon finansijske istrage i presude njenom suprugu.

On je pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora u Vrhovnom sudu RS 30. novembra 2012, nakon što mu je ukinuta prvostepena presuda, kojom je bio osuđen na pet godina zatvora.

Osuđen je zbog zloupotreba koje je počinio dok je obavljao poslove šefa, odnosno generalnog sekretara Kabineta predsjednika RS. Zloupotrebe je počinio i tokom obnove i rekonstrukcije zgrade Palate predsjednika RS u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana