Stijaković se od oca sakrio iza sećije

Goran Obradović
Stijaković se od oca sakrio iza sećije

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Siniša Paunović rekao je u petak u nastavku suđenja optuženima za ubistvo Radovana Stijakovića (49) da je žrtva bio dobar čovjek, ali kratkih živaca.


Prema optužnici, za ubistvo Stijakovića optuženi su njegov sin Robert Stijaković (29), koji je označen kako organizator ubistva, te Danijel Dujić (26) kao direktni izvršilac ubistva koje se dogodilo 22. januara ove godine u Kočićevu kod Gradiške.

Paunović je ispričao da je Robert bio pobjegao od kuće u Srbiju sa svojom djevojkom i da se poslije nekog vremena vratio, te da su tada Stijaković, Dujić i on izašli u grad.

- Poslije izlaska došli smo kod Dujića u kuću. Nakon desetak minuta Radovan je zalupao na vrata. Robert se prepao i prvo sakrio iza zavjese, a potom iza ugaone. Ja sam otišao u drugu sobu i legao na krevet. Kad mu je Dujić otvorio vrata, on je ušao u kuću i počeo da traži Roberta i zvao ga da ide s njim kući - rekao je Paunović. Poslije nekog vremena našao ga je iza kreveta i tada mu rekao:

- Gdje si, nindža.

- Čuo sam kako Robert govori ocu da ga pusti da sam rješava svoje probleme i da ne treba da mu se miješa u život. Nakon razgovora Radovan je rekao Robertu da uzme stvari i da idu kući, što je ovaj i učinio - pojasnio je Paunović.

Predsjednik vijeća Vesna Stanković-Ćosović odbila je prijedlog tužilaštva da na suđenju bude pročitan iskaz koji je dala majka ubijenog Marija Ždjela.

Ždjela je iz Njemačke dostavila nalaz prema kojem zbog psihičkih problema ne može svjedočiti, ali ovaj nalaz nije imao pečat pa ga sud nije prihvatio. Ždjela će ipak biti saslušana u nastavku suđenja koje je zakazano za 9. jul.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana