Stijaković dogovorio ubistvo iz koristoljublja

Goran Obradović
Stijaković dogovorio ubistvo iz koristoljublja

Banjaluka - Tužilac Snježana Petković juče je u Okružnom sudu u Banjaluci izmijenila optužnicu protiv Roberta Stijakovića (29) i Danijela Dujića (26) optuženih za ubistvo Radovana Stijakovića (49) u Kočićevu u Gradišci.

Petkovićeva je rekla da se do sada Stijaković teretio za podstrekivanje Dujića na ubistvo Radovana Stijakovića, a prema izmijenjenoj optužnici on je optužen da se dogovorio sa Dujićem za ubistvo iz koristoljublja. Pored ovog Robert je optužen i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja i vojne opreme.

Kako se navodi u optužnici, njih dvojica su 19. januara ove godine u kafiću "Kazablanka" u mjestu Kočićevo kod Gradiške, isplanirala i dogovorila ubistvo Radovana.

Robert se tada dogovorio sa Dujićem da ubije njegovog oca tako što mu je obećao da će mu pomoći da se snađe u životu, te da će njih dvojica nakon toga dobro živjeti, s obzirom na to da je njegov otac imućan čovjek, a on i njegova sestra jedini nasljednici. Dujić je na to pristao te je 22. januara oko 22 časa, nakon što ga je Robert dovezao svojim "mercedesom" u neposrednu blizinu kuće i predao mu automatsku pušku iz koje je, po prethodnom dogovoru, trebao da ubije njegovog oca, izašao iz auta. Zatim je prišao kući sa zadnje strane, na mjestu koje nije pokriveno video-nadzorom, gdje je sačekao da Radovan dođe kući.  Robert se za to vrijeme autom vratio u Novu Topolu, gdje je sa suprugom boravio na slavi kod punca.  Kada je oko 23 časa Radovan ušao u kuću i sjeo za radni sto u trpezariji u prizemlju, Dujić je kroz prozor ispalio rafal prema njemu, od čega ga je ubio sa najmanje 10 hitaca koji su ga  pogodili  u glavu, vrat i gornji dio leđa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana