Starica rekla da je zet tukao i opljačkao

Nebojša Tomašević
Starica rekla da je zet tukao i opljačkao

Banjaluka - Janja Ružičić (80) iz Banjaluke izjavila je da je njen zet Dragan Plavšić (39) napao i opljačkao zajedno sa nepoznatom osobom i zatražila da se on strože kazni.

Ovo je kazala u iskazu datom tužilaštvu tokom istrage, a koji je juče pročitan u banjalučkom Okružnom sudu na nastavku suđenja Plavšiću i Milanu Beraku (21), koji se terete za razbojništvo. Sudija Olga Pantić saopštila je da  Ružičićeva zbog bolesti nije mogla da dođe na suđenje.

Pred tužiocima je starica rekla da je nepoznata osoba držala za ruke, a da je Plavšić udario nekoliko puta, a potom ukrao novac iz grudnjaka.

Iznošenjem ovih dokaza završeno je suđenje, a u završnoj riječi tužilac Dragana Lipovčić je istakla da je optužnica dokazana i zatražila da se Plavšić i Berak osude po zakonu. Advokat Vladimir Raosavljević je zatražio da se Plavšić blaže kazni zbog poremećaja ličnosti jer je obolio tokom rata u koji je otišao sa 18 godina i bio u elitnim jedinicama. Branilac Beraka, advokat Nebojša Milanović od sudskog vijeća je zatražio da pri odmjeravanju kazne uzme u obzir brojne olakšavajuće okolnosti za njegovog branjenika.

Plavšić i Berak su optuženi da su 1. septembra prošle godine ušli u kuću Plavšićeve punice Janje Ružičić u banjalučkoj ulici Koste Jarića i napali je u namjeri da je opljačkaju. Berak je držao za ruke, a Plavšić je udario više puta. Kada je starica počela da vrišti, Plavšić je u njenom grudnjaku pronašao između 3.000 i 4.000 maraka, koje je ukrao, a zatim su obojica pobjegli.

Sudija Olga Pantić rekla je da će presuda biti izrečena 22. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana