Šta piše u optužnici za ubistvo Saše Kulišića

N. Tomašević
Šta piše u optužnici za ubistvo Saše Kulišića

DOBOJ - Dražen Lazarević i Andrea Kajganić optuženi su za teško ubistvo njenog supruga Saše Kulišića kojeg su usmrtili 30. januara u periodu od 1.04 do 1.24 časa ujutro.

Optužnicu je podiglo dobojsko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u tom gradu.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama Lazarević je u vrijeme zločina bio ljubavnik Kajganićeve.

Optužnica Andreu  i Lazarevića tereti da su ranije razradili plan za ovaj zločin, a u svemu je učestvovala i maloljetna kćerka osumnjičene i žrtve K.A. koja je tablete "treana" stavljala ocu u vodu po dogovoru sa njima. Te tablete je optužena Andrea i ranije krišom davala suprugu Saši zbog kojih se on osjećao  loše.

Kako se  navodi u optužnici pomenute tablete "treana" od 10 miligrama, znajući za njihovo dejstvo,  kupila je Andreina  sestra V. M.  29. januara u apoteci u Doboju. Tablete je dala Lazareviću koji je iz kese izvadio veću količinu te ih  predao maloljetnici K.A., a ona ih je isitnila i pomiješala sa vodom.

- Maloljetnica  je potom prema dogovoru sa Andreom  i Lazarevićem, u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću gdje je stanovala zajedno sa  ocem  Kulišićem, te u vodu u kojoj su bile izmrvljene tablete iscijedila limun i napravila limunadu koju mu je dala da popije - stoji u optužnici.

Kako se dalje navodi,  djevojčica K. A. je ocu dala piće u namjeri kako bi ga po dogovoru sa majkom Andreom i Lazarevićem dejstvo tableta omamiloe,  uspavaloe i  onesposobilo da pruži otpor.

- Nakon što su tablete počele djelovati i oštećeni Kulišić  zaspao, maloljetnica je obavijestila majku Andreu i Lazarevića da on čvrsto spava. Nakon toga  su  Andrea i Lazarević  došli pred porodičnu kuću sa iznajmljenim vozilima "pežo" i  "reno"- stoji u optužnici.

Dodaje se da su po  ulasku u kuću oni maloljetnoj K.A. rekli da ide u dnevni boravak i zatvori vrata.

-  Zatim su Andrea i Lazarević  ušli su u spavaću sobu gdje je na bračnom krevetu spavao oštećeni Kulišić u crnoj majici i donjem vešu, nakon čega su mu zajedno zadali nekoliko udaraca u predjelu glave, nanijevši mu na taj način razredno nagnječnu ranu u predjelu spoljašnje lijeve obrve. Potom su mu zajedno sivom ljepljivom trakom oblijepili glavu u predjelu usta i očiju, nakon čega su mu ruke zavezali konopcem na leđima i oblijepili sivom ljepljivom trakom u predjelu ručnih zglobova - navodi se u optužnici.

Dodaje se da su Kulišiću noge zavezali konopcem i oblijepili sivom ljepljivom trakom u predjelu skočnih zglobova i tako ga onesposobljenog iznijeli iz kuće i stavili u gepek  vozila "pežo."

- Nakon toga se Lazarević   vozeći "reno" uputio prema mjestu Preslica, a  Andrea ga je  upravljajući "pežom". Dolaskom u neposrednu blizinu izletišta Preslica,  Andrea sa "pežoom"  odvezla uzbrdo gdje je zaustavila vozilo u 01.39 časova, u neposrednoj blizini bazena za vodu, gdje su iz gepeka izvadili oštećenog Kulišića kojeg su vukli do nizbrdice i ostavili na zemlji,a  zatim su mu zajedno nožem ubodne rane u predjelu stomaka - piše u optužnici.

Kako se precizira oštećeni je u predjelu lijeve strane trbušnog zida zadobio ubodnu ranu veličine 50 sa 25 milimetara, te dvije ubodne rane u predjelu desne strane trbušnog zida veličine 35 sa 10 milimetara i 25 sa 10 milimetara, te u središnoj liniji trbušnog zida ubodnu ranu veličine 80 x 55 milimetara.

- Oštećeni je od povreda, a uslijed razvoja stanja teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka preminuo. Osim toga imao je i povrede u vidu oguljotina u predjelu čela, na vrhu lijevog ramena, na trbušnom zidu sa desne strane, na prednjoj spoljašnjoj strani desne natkoljenice u gornjoj trećini, u predjelu desne zadnjice, na oba koljena, na prednjim stranama obije potkoljenice, na natplatu lijevog stopala, na spoljašnjoj strani lijeve potkoljenice, te krvni podliv u predjelu zadnje strane desnog skočnog zgloba i desne potkoljenice - stoji u optužnici.

Nakon toga su se Andrea i Lazarević sa iznajmljenim vozilima udaljili sa lica mjesta.

- Andrea se pežoom uputila u Banjaluku gdje je iznajmila stan, a Lazarević se vozilom vratio do porodične kuće oštećenog Kulišića gdje se pozdravio sa maloljetnom K.A., nakon čega je izvjesno vrijeme boravio u stanu V.M. u ulici Kralja Petra prvog, a zatim je u jutarnjim časovima reno parkirao na parking 2Dž.b." i "mercedesom se uputio u Banjaluku- piše u optužnici.

Navodi se da je maloljetna K.A.,  prema dogovoru i razrađenim planom sa majkom Andreom i Lazarevićem, u jutarnjim časovima nazvala kuma B.D. i rekla mu da tate nema kod kuće, ali su njegove lične stvari u kući i da je krevet krvav.
Optužnica Andreu Kajganić i Dražena Lazarevića tereti za krivično djelo teško ubistvo koje su počinili kao saizvršioci zašto je predviđena najmanja kazna od 10 godina ili dugotrajni zatvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana