Split: Državljanin BiH oslobođen optužbe za zlostavljanje pastorke

Agencije
Split: Državljanin BiH oslobođen optužbe za zlostavljanje pastorke

Split - Državljanin BiH (66) kojeg je pastorka prijavila da ju je seksualno zlostavljao na području Splita oslobođen je optužbe u Županijskom sudu u Splitu jer je utvrđeno da je djevojka sve izmislila.

Policija je povela istragu 2005. godine kada je djevojka, koja je bila u dobi od 17 godina, prijavila policiji da ju je očuh zlostavljao.

Poslije podizanja optužnice na glavnom pretresu sudsko vijeće je utvrdilo da je ona sve izmislila. Sudije su ocijenile da iskaz djevojke nije vjerodostojan jer ga je mijenjala više puta. Vještačenjem je utvrđeno da je djevojka sve izmislila i da je još uvijek djevica.

Kada je prijavila očuha policiji, djevojka je navela da je sa njim i majkom živjela je u zajedničkom stanu. Rekla je da je on počeo sa seksualnim nasrtajima još 1998. godine, kada joj je majka otišla u bolnicu kako bi rodila njihovo zajedničko dijete.

Istakla je da je tada spavala u sobi sa bratom kada je ušao njihov očuh i legao u njen krevet.

Prema njenim riječima, tokom sljedeće četiri godine u šest navrata je nasilno obljubio.

Tokom istrage očuh je negirao da je ju napastovao, a majka i brat su takođe kazali da nisu primijetili seksualno zlostavljanje.

U međuvremenu je djevojka prebačena u starateljsku porodicu,  te joj je dijagnostikovan posttraumatski poremećaj.

Tokom suđenja, vještačenje je pokazalo da je djevojka djevica i ljekari su zaključili da nije moguće da je imala potpuni seksualni odnos bez deflorisanja.

Poslije toga je ponovo pozvan psihijatar, koji je uzrok njenih optužbi vidio u nepovoljnim uslovima života i lošem odnosu sa majkom, što je dovelo do psihičkih smetnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana