Spavao sa eksplozivom pod glavom

Nebojša Tomašević
Spavao sa eksplozivom pod glavom

Mostar - Optuženi za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija Danijel Rosić (27), koji je prošle godine uhapšen zbog sumnje da je namjeravao da raznese kafić u Mostaru, spavao je s eksplozivom pod jastukom.

Ovo su danas izjavili svjedoci Tužilaštva na početku suđenja Rosiću u Opštinskom sudu u Mostaru. Policijski inspektori Dario Bilušić i Zoran Zelenika, koji su 20. decembra prošle godine uhapsili Rosića, kazali su da  je on  eksplozivnu napravu tešku 1,5 kilograma držao u torbici skrivenoj pod jastukom na krevetu.

Zelenik je rekao da se  Rosić nije iznenadio kada je vidio policajce pred svojom kućom.

- Kada smo mu rekli šta tražimo, on je rekao: "U redu je, to sam i očekivao"  i krenuo u sobu. S obzirom na to da je u pitanju bio eksploziv, ja sam krenuo za njim. On je u sobi prevrnuo jastuk na krevetu, ispod kojeg  je bio plavi neseser iz kojeg je virio štapin. Rekao sam mu da to ne dira jer je bilo spremno da se aktivira. Zatim je predao tu napravu  nama - izjavio je Zelenika.

Optužnicom se Rosiću stavlja na teret   da je nabavio i držao  eksploziv.  Iako je osumnjičen za planiranje napada u Mostaru, on za to krivično djelo nije optužen.

Uhapšen  je krajem decembra prošle godine zbog informacija  da kod sebe drži eksploziv s kojim se planira razorni napad u Mostaru. Za ovo krivično djelo je s tužilaštvom bio zaključio sporazum o priznanju krivice, ali je od njega odustao na suđenju krajem januara ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana