Snim­ke su­đenja mu­žu pos­ta­vi­la na in­ter­net

N. T.
Snim­ke su­đenja mu­žu pos­ta­vi­la na in­ter­net

Sa­ra­je­vo - Agen­ci­ja za is­tra­ge i za­šti­tu (SIPA) pre­tre­sla je stan su­pru­ge Zi­ja­da Tur­ko­vi­ća, Šej­le, zbog sumnje da je na in­ter­net neo­vlaš­će­no pos­ta­vi­la snim­ke sa su­đenja mu­žu.

Zi­jad Tur­ko­vić je osu­đen na 40 go­di­na za­tvo­ra zbog ru­ko­vo­đenja zlo­či­na­čkom or­ga­ni­za­ci­jom, vi­še ubis­ta­va, ra­zboj­ni­šta­va, šver­ca dro­gom i dru­gih kri­vi­čnih dje­la, a njego­vi sa­uče­sni­ci na uku­pno 55 go­di­na.

Iz SIPA je, na­vo­de­ći ini­ci­ja­le, sa­op­šte­no da Šej­lu Tur­ko­vić sumnjiče da je po­či­ni­la kri­vi­čno dje­lo po­vre­da taj­nos­ti pos­tup­ka.

- Osumnjiče­na je neo­vlaš­će­no objavljiva­la ma­te­ri­ja­le iz pos­tup­ka ko­ji se vo­di pred Su­dom BiH. Pre­tres je ura­đen po na­re­dbi ovog su­da ka­ko bi se pri­ku­pi­li do­ka­zi u ovom pos­tup­ku - sa­op­šte­no je iz SIPA.

Pre­ma ne­zva­ni­čnim in­for­ma­ci­ja­ma, po­li­ci­ja je ut­vrdi­la da je sa in­ter­net adre­se ko­ju ona ko­ris­ti na druš­tve­nu mre­žu "Ju­t­jub" pos­tavljen spor­ni ma­te­ri­jal sa su­đenja Zi­ja­du i dru­gi­ma. Izvor bli­zak is­tra­zi je ka­zao da se na "Ju­t­jub" pro­fi­lu pod ime­nom "So­ra­ja Q" vi­di da je ta oso­ba pos­tavljala isključi­vo snim­ke su­đenja Zi­ja­du i dru­gi­ma. Posljednji snim­ci su pos­tavljeni pri­je dva mje­se­ca.

Pre­ma ne­zva­ni­čnim in­for­ma­ci­ja­ma, Šej­la je svo­jim po­zna­ni­ci­ma is­pri­ča­la da ni­je uči­ni­la ono za šta je sumnjiče i da sumnja da je "me­ta po­li­ci­je" jer je ame­ri­čkom tu­ži­ocu na Ko­so­vu po­sla­la ne­ki do­ku­ment ko­ji se odno­si na li­de­ra Sa­ve­za za bolju bu­du­ćnost i sa­ra­jev­skog biznismena Fa­hru­di­na Ra­don­či­ća. Tur­ko­vi­će­va se ju­če ni­je javljala na broj­ne po­zi­ve iz "Gla­sa Srpske" ka­ko bi­smo ču­li njenu pri­ču.

Pro­tiv Tur­ko­vi­će­ve je vo­đen pos­tu­pak zbog ugro­ža­vanja si­gur­nos­ti advo­ka­ta Ize­ta Ba­žda­re­vi­ća. Ona je u sep­tem­bru 2010. go­di­ne is­pred su­dni­ce Su­da BiH pri­je­ti­la smrću njemu i njego­voj po­ro­di­ci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana