Slovencu pet godina robije

Nebojša Tomašević
Slovencu pet godina robije

Banjaluka - Mladen Milidragović zvani Slovenac i Zoran Vujmilović, koji se terete za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga, zaključili su sporazum o priznanju krivice sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom kojim je predviđeno da budu osuđeni na ukupno osam godina zatvora.

Prema sporazumu, Milidragović bi trebao da bude osuđen na pet, a Vujmilović na tri godine zatvora.

Optužnica protiv njih je podignuta 22. avgusta ove godine, a osim njih optuženi su i Dimitrije Vavan iz Banjaluke i Marin Dandić iz Prijedora.

Terete se da su od novembra 2011. do maja ove godine preprodavali heroin, kokain i marihuanu na području Banjaluke, Prijedora i Gradiške. Prema navodima u optužnici heroin i kokain nabavljao je Milidragović od nepoznatog lica i prepakivao ih u manja pakovanja i prodavao. Navodi se da je 31. januara ove godine prodao 504 grama heroina Elviru K., a dio droge je predao optuženima Vujmiloviću, Dandiću i Vavanu, koji su tu drogu dalje prodavali po cijenama od deset do 100 maraka, zavisno od količine.

Svi su uhapšeni u akciji banjalučke policije "Zamak", u kojoj je pronađeno oko 540 grama heroina. Milidragović i Vujmilović se nalaze u pritvoru, a Vavan i Dandić se brane sa slobode.

U akciji "Zamak" osim njih hapšeni su: Milidragovićeva nevjenčana supruga Nataša Kočić-Milidragović, Vladimir Popović, Siniša Malbašić, Duško Karlica, Goran Galić i Gojko Reljić. Oni su  bili dobro organizovana kriminalna grupa u kojoj se tačno znalo ko je i za koje poslove zadužen. Postoji sumnja da su oni u prethodnom periodu prodali veću količinu heroina na području Banjaluke, Gradiške i Prijedora. Policiji su odranije zbog istih ili sličnih krivičnih djela poznati: Vavan, Reljić, Popović, Dandić, Malbašić, Karlica i Galić.

Poznati

Mladen Milidragović policiji je poznat odranije i više puta je hapšen zbog raznih krivičnih djela. On i njegova tada nevjenčana supruga Nataša bili su uhapšeni i 2005. godine sa još nekoliko osoba zbog prodaje heroina i kokaina. Milidragović je poslije toga i 2008. godine bio uhapšen takođe zbog trgovine drogom.

Zoran Vujmilović je hapšen u oktobru prošle godine kada je policija kod njega pronašla 0,4 grama kokaina, bejzbol palicu i pištolj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana