Siniša Jungić negirao krivicu za smrt sugrađanina

Nebojša Tomašević
Siniša Jungić negirao krivicu za smrt sugrađanina

Banjaluka - Siniša Jungić iz Čelinca, negirao je u banjalučkom Okružnom sudu, krivicu za smrt sugrađanina Mile Šugića (36).

Šugić je umro nakon što ga je Jungić pretukao. Poslije negiranja krivice njegov predmet biće upućen Sudskom vijeću.

Prema optužnici sve se desilo 23. maja ove godine kada se Jungić potukao sa Šugićem u kafiću "Monca" u Čelincu. U optužnici se navodi da su sukob i tuča izbili nakon što se Šugić nedolično ponašao u kafiću zbog čega ga je Jungić upozorio.

Šugić je skidao majicu i dobacivao gostima pa ga je Jungić opomenuo da to ne čini. Nakon opomene prišao je gostu koji se nedolično ponašao i pokušao da ga izbaci iz kafane. Tada je došlo do tuče koja je nastavljena ispred ulaznih vrata lokala. U jednom trenutku Jungić je gurnuo Šugića i on je pao niz stepenice i udario glavom o beton. Usljed tog pada zadobio je tešku povredu glave, izliv krvi u mozak usljed čega je ubrzo preminuo.

Jungić je optužen za krivično djelo nanošenje teške tjelesne povrede sa smrtnom posljedicom. Prema krivičnom zakonu Republike Srpske za ovo djelo predviđena je kazna od godine do 12 godina zatvora.

Nastradali Šugić je osoba koja je ranije imala određenih psihičkih problema. Privođen je 2011. godine u aprilu i smješten na banjalučki Kliniku psihijatrije nakon što je zapalio svoju vikendicu i pokušao da se objesi.

Međutim, konopac kojim se pokušao objesiti je pukao a Šugić je pao na zemlju i zadobio lakše povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana