Silovao duševno oboljelu ženu

Nebojša Tomašević
Silovao duševno oboljelu ženu

Banjaluka - Suđenje Draganu Savičiću (33) i Krstanu Radošu (30) iz Šipova, koji su optuženi za obljubu i pokušaj obljube nad duševno oboljelom osobom, počelo je juče čitanjem optužnice u banjalučkom Okružnom sudu.

Oni se terete da su ovo krivično djelo počinili 22. novembra 2006. godine nad ženom tada u dobi od 49 godina u njenoj kući u selu kod Šipova.

Savičić je optužen za obljubu, a Radoš za pokušaj obljube i nanošenje lake tjelesne povrede. Sa njima je do kuće napadnute žene došao i Č. V., koji nije optužen, ali je predložen za svjedoka.

U optužnici je navedeno da su Savičić i Radoš do kuće napadnute žene došli oko 1.30 časova i ušli unutra. Ženu su zatekli da spava na kauču i tom prilikom joj je prvi prišao Savičić koji je silovao. Poslije toga joj je prišao Radoš u namjeri da je siluje, legao na nju, ali ga je ona odgurnula. Tada je on uhvatio za tijelo i noge i ponovo pokušao da je siluje, ali ga je nesrećna žena opet naglo odgurnula. Tada su pobjegli.

Pred sudskim vijećem, kojem je predsjedavala Olga Pantić, juče su iskaze dali vještaci tužilaštva i radnik Centra za socijalni rad Šipovo.

Psihijatar Nera Zivlak-Radulović kazala je da je utvrdila da je napadnuta žena duševno teško bolesna osoba. Istakla je da je njena bolest vidljiva i da ona ne može da vlada svojom voljom. Navela je da se može tvrditi da je žena u vrijeme krivičnog djela bila bolesna. Vještak forenzičke genetike Zoran Obradović je kazao da je na gaćama izuzetim sa mjesta događaja utvrdio prisustvo DNK optuženog Krstana Radoša.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana