Sedam godina robije zbog ubistva prijatelja

Nebojša Tomašević
Sedam godina robije zbog ubistva prijatelja

Banjaluka - Jasmin Ilijić (23) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na sedam godina zatvora zbog ubistva svog poznanika i prijatelja Mustafe Likića iz Sanskog Mosta.

Presudi je prethodilo priznanje krivice pred sudijom za prethodno saslušanje. Prema presudi, Ilijić se 29. maja ove godine potukao s Likićem ispod zidina tvrđave Kastel na lijevoj obali Vrbasa u Banjaluci. Tuči je prethodila svađa, a tokom tuče Ilijić je snažnim udarcem oborio Likića na zemlju. Nesrećni mladić je prilikom pada glavom udario u kamen i onesvijestio se. Nakon toga Ilijić je Likića, dok je onesviješten ležao na zemlji, nogom udario više puta u glavu. Nakon premlaćivanja, Ilijić je žrtvu, koja je bila u nesvijesti, odvukao i bacio u Vrbas. Likić se utopio, a njegovo tijelo pronađeno je 10. juna u blizini Lipovačke ulice u banjalučkom naselju Lazarevo. Tijelo su pronašli ribari koji su obavijestili policiju.

Pošto je Vrbas izbacio leš, policija je obavila uviđaj i u prvi mah sumnjalo se da je riječ o samoubistvu, o čemu je tada i obaviještena javnost. Međutim, daljom istragom banjalučka policija je došla do dokaza da je, ipak, riječ o ubistvu, zbog čega je uhapšen Ilijić. Tokom istrage je utvrđeno da povrede koje je Likić zadobio tokom tuče nisu bile smrtonosne i on bi najvjerovatnije preživio da ga Ilijić nije bacio u vodu. Likić je živio u Sanskom Mostu i često je dolazio u Banjaluku. Optuženi Ilijić se trenutno nalazi u pritvoru koji mu je produžen po rješenju Okružnog suda Banjaluka nakon izricanja presude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana