Savić optužen za teško ubistvo oca i bake

N. T.
Savić optužen za teško ubistvo oca i bake

Banjaluka - Protiv Luke Savića (20) iz Donjih Kladara kod Srpca, koji se tereti da je ubio oca Slobodana (53) i baku Maru Savić (78), banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo je optužnicu.

Dvostruko ubistvo počinjeno je 18. februara ove godine. Tužilaštvo je zatražilo i produženje pritvora Saviću, a zajedno sa njim za ovo teško ubistvo optužen je i maloljetnik D. M. (16), protiv kojeg se vodi odvojen postupak.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva, ne otkrivajući identitet maloljetnika, saopšteno je da je protiv njega Osnovnom sudu u Gradišci predloženo izricanje vaspitnih mjera zatvorskog tipa i produženje pritvora.

Neposredno poslije zločina izvor iz istrage je ispričao da je prvo ubijena Mara 18. februara oko 22.30 časova ispred porodične kuće, a potom su putem telefona pozvali Slobodana da i on dođe. Kada je Slobodan došao automobilom kući, oni su zapucali prema njemu i nanijeli mu prostrelne rane po nogama. Iako ranjen, Slobodan je uspio da dopuže do kuće, ali su optuženi došli do njega i pucali mu u glavu.

Tijela ubijenih Slobodana Savića i njegove majke Mare Savić pronašla je policija dan poslije ubistva u njihovoj porodičnoj kući u Donjim Kladarima kod Srpca.

Poslije ubistva optuženi su uzeli Slobodanov automobil "reno laguna" i pobjegli u nepoznatom pravcu. Prilikom hapšenja policija je u vozilu pronašla automatsku pušku na kojoj su bili otisci počinilaca.

Osim za teško ubistvo, Luka Savić je optužen i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana