Sarajevo: Odgođeno suđenje za zločin nad Srbima

SRNA
Sarajevo: Odgođeno suđenje za zločin nad Srbima

Sarajevo - Suđenje Azeminu Sadikoviću za zločin počinjen na području Hadžića nad srpskim civilima odgođeno je četvrti put pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, zbog nedolaska svjedoka odbrane.

Novica Milošević, Said Rizvić i Salkan Halvadžija trebalo je da svjedoče u korist Sadikovića koji je optužen da je kao pripadnik oružanih snaga tzv. Republike BiH u maju 1992. godine u selu Kasatići ubio četiri civila srpske nacionalnosti.

Predsjedavajući Sudskog vijeća Jasenko Ružić rekao je da je odbrana stupila u kontakt sa svjedokom Novicom Miloševićem i da je on izrazio strah od dolaska na suđenje u Sarajevo, prenosi Birn.

"Odbrana će ponovo kontaktirati ovog svjedoka. Svjedok Said Rizvić živi u Zagrebu i državljanin je Hrvatske i on je izjavio da bi dolaskom na sud trošio svoje vrijeme. Ovaj svjedok će biti pozvan ponovo", rekao je Ružić.

On je dodao da treći svjedok Salkan Halvadžija živi u SAD i da postoji mogućnost da u septembru dođe u BiH. Ukoliko ne dođe, odbrana je najavila da će odustati od ovog svjedoka.

Novo ročište zakazano je za 3. oktobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana