Samiru Aljukiću tri godine zatvora

Srna
Samiru Aljukiću tri godine zatvora

Tuzla - Samir Aljukić, bivši policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona, osuđen je danas u prvostepenom postupku pred Opštinskim sudom Tuzla na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine.

Aljukić je osuđen zbog zloupotrebe položaja ili ovlašćenja, protivzakonitog posredovanja i iznude, saopšteno je na portalu Opštinskog suda Tuzla.


Bivšem policijskom službeniku MUP-a Tuzlanskog kantona Adnanu Đuloviću Opštinski sud Tuzla izrekao je jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine.

Đulović je osuđen zbog zloupotrebe položaja ili ovlašćenja, primanja dara i drugih oblika koristi.

Aljukiću i Đuloviću u kaznu zatvora biće uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru. Oni su uhapšeni u akciji Federalne uprave policije 15. maja prošle godine.

Tada su sa njima uhapšeni i komandir Specijalne policije MUP-a Tuzlanskog kantona Jasmin Kurtić i policajac Vedran Matović, koji su priznali krivicu pred nadležnim sudom te pristali da svjedoče protiv Aljukića u sudskom procesu.

Optužnicu protiv Aljukića i Đulovića podnijelo je Kantonalno tužilaštvo u Tuzli u avgustu 2015. godine, a dopunilo je i u finalnoj verziji predalo nadležnom sudu u martu ove godine, zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj ili ovlašćenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana