Šakić kupio ukraden pištolj

Nebojša Tomašević
Šakić kupio ukraden pištolj

Banjaluka - Siniša Šakić (28) zvani Kinez negirao je u banjalučkom Osnovnom sudu da je znao da je pištolj koji je kupio u avgustu 2008. godine bio ukraden.

Šakić je u sudu rekao da se ne osjeća krivim za krivično djelo prikrivanje. Prema navodima u optužnici, jednoj od osam koliko ih je banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo protiv Šakića, on se tereti da je u avgustu 2008. godine kupio pištolj “crvena zastava” kalibra 7,65 milimetara iako je znao da je ukraden.

Navodi se da je taj pištolj vlasništvo Ž. D. iz Trna kod  Laktaša i da je ukraden 11. avgusta 2008. godine. Ovaj pištolj policija je pronašla 9. oktobra 2008. godine u  Šakićevom BMNj-u prilikom kontrole u banjalučkoj ulici Stevana Bulajića.

Šakića banjalučko Okružno tužilaštvo u osam optužnica tereti za krivična djela: teška tjelesna povreda, nasilničko ponašanje, ugrožavanje bezbjednosti, tjelesna povreda, prikrivanje, izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, ugrožavanje javnog saobraćaja. On je ranije negirao krivicu za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

Prema optužnici koju je negirao, Šakić se tereti da je 27. februara 2010. godine iz automatske puške pucao na “audi” u kojem su bili Slaviša Ćulum i Dejan Kostić. U ovom obračunu niko nije ranjen, a svi učesnici su bili privedeni, ali su poslije ispitivanja po nalogu dežurnog tužioca pušteni na slobodu. Protiv Šakića se vodi i istraga da je iz automatske puške pokušao da ubije Ćuluma 1. marta u banjalučkoj Karađorđevoj ulici, u naselju Lauš. Tada je ranio u rame Slavišu Ćuluma. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana