Sa dva noža Stupar izbo trojicu komšija

Nebojša Tomašević
Sa dva noža Stupar izbo trojicu komšija

BANjALUKA - Stefan Stupar (21) iz Šipova je sa dva noža u rukama izbo nas svoje komšije: Mirka Jovića (55), Zorana Malinovića (53) i mene. Kada je na nas krenuo psovao nam je majku!

To je juče u banjalučkom Okružnom sudu na početku suđenja Stuparu, izjavio svjedok tužilaštva i jedno od lica koje je optuženi Stupar povrijedio Miladinko Savičić (42).

Osim Stupara, kojeg optužnica tereti za pokušaj ubistva i nanošenje povreda, u ovom slučaju optužen je i njegov očuh Bojan Malinović (51) kojeg terete za učestvovanje u tuči.

Savičić je u sudu ispričao da se sve desilo 27. avgusta prošle godine ispred kuće Zorana Malinovića u Draganić Podovima kod Šipova.

- Pekle su se pečenice i bilo nas je više. Stupar i njegov očuh Bojan Malinović došli su oko 19 časova. Bio sam malo dalje i vidio sam da se oni nešto svađaju s Mirkom Jovićem. Bojan Malinović je gurnuo Jovića koji je bio pijan i on je pao. Otišao sam po Jovića i uveo ga u prostoriju ispod  kuće Zorana Malinovića. Ubrzo je došao Stupar i tražio pivo, a kad je Zoran izašao napolje i  rekao da nema piva, on nam je opsovao majku. U tom trenutku prišao je Zoranu u namjeri  da ga udari - ispričao je Savičić.

Dodao je da je pokušao da ih razdvoji, ali je prišao Bojan i  lopatom u glavu udario Zorana te ga oborio.

- Zamahnuo je da ga udari opet pa sam uhvatio za lopatu. Dok smo se mi otimali oko lopate, Stupar je otišao do vozila i uzeo dva noža. Onda sam osjetio ubod. Pobjegao sam, ali sam vidio kako ubada Jovića koji je krenuo ka njemu i Zorana koji je ustao sa zemlje i počeo da bježi - ispričao je Savičić.

Vještak specijalista sudske medicine Milan Srdić je  kazao da je Jović imao teške tjelesne povrede, a da je Savičić preživio samo pukom srećom  jer je zadobio  ranu od 13 centimetara u blizini srca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana