Rođaka usmrtio sa četiri hica

Nebojša Tomašević
Rođaka usmrtio sa četiri hica

Banjaluka - Mirko Radoš (39) iz Novog Grada ubio je stričevića Momira Radoša (54) sa četiri hica ispaljena sa udaljenosti veće od dva metra, a na njegovim rukama pronađeni su tragovi baruta.

Ovo su juče u nastavku suđenja Mirku Radošu u banjalučkom Okružnom sudu kazali vještaci tužilaštva Željko Karan i Đorđe Odžaković.

Karan je pojasnio da je Momir zadobio pet prostrelnih rana po nogama, a pogodila su ga četiri hica.

- Utvrđeno je da je jedan hitac načinio dvije rane, a pravi uzrok smrti je masivno iskrvavljenje iz arterija koje su razorili ispaljeni projektili - rekao je Karan.

Vještak Odžaković je objasnio da je vještačenjem utvrđeno da je optuženi na rukama imao 12 barutnih čestica.

- Vještačenjem odjeće ubijenog Momira Radoša na njoj nisu pronađene barutne čestice. To, s obzirom na to da je prema optužnici on pogođen iz puškomitraljeza M-72, ukazuje da je na njega pucano sa daljine veće od 2,3 metra - objasnio je Odžaković.

Vještak neuropsihijatar Mirko Nikolić kazao je da je optuženi u vrijeme počinjenja djela bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti zbog jakog afekta. Vještak Veselka Bjelaković je kazala da je optuženi u vrijeme počinjenja ubistva bio trijezan.

Prema optužnici, Mirko Radoš je rođaka Momira usmrtio 17. oktobra prošle godine hicima iz puškomitraljeza. Ispalio je u Momira nekoliko hitaca koji su ga pogodili u noge. Od težine povreda Momir je iskrvario nasmrt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana