Rođaka ubio zbog sječe šume

Nebojša Tomašević
Rođaka ubio zbog sječe šume

Banjaluka - Mirko Radoš (39) iz Novog Grada ubio je svog stričevića Momira Radoša (54) zbog svađe oko prava na korišćenje zajedničke šume, a u vrijeme ubistva bio je u stanju bitno smanjene uračunljivosti u afektu.

Ovo je rečeno na početku suđenja Mirku u banjalučkom Okružnom sudu, a Radošov advokat Miodrag Malić je istakao da je utvrđeno da je njegov branjenik pucao u stanju afekta i istakao da smatra da je ovdje riječ o ubistvu na mah, a ne teškom ubistvu.

Otac ubijenog Momira, Bogdan Radoš je ispričao da su se njegov sin i Mirko sporili oko prava na sječu i korišćenje zajedničke šume zvane Mačkovac u mjestu Kršlje kod Novog Grada.

- Svađali smo se i prije, ali to se prevazilazilo. Niko se ovome nije nadao. Tog dana sin i dva radnika pilali su drva koje je on ranije posjekao u šumi u blizini kuće. Mirko je  prigovarao da su drva isječena u njegovom dijelu šume. Momir mu je  predlagao da on zauzvrat isiječe isto toliko drva u njegovoj šumi, ali on nije pristao - kazao je Bogdan.

Dodao je da je u vrijeme ubistva vidio optuženog kako prolazi s puškom prema mjestu gdje Mirko siječe drva te da je ubrzo čuo i rafal.

- Znao sam da je pucao na mog sina. Kada se vratio pitao sam ga "ubili ga", on je rekao samo da i otišao. Ubrzo je stigla policija i odvela ga - rekao je Bogdan.

Prema optužnici Mirko Radoš je rođaka Momira usmrtio 17. oktobra prošle godine hicima iz puškomitraljeza. Ispalio je u Momira nekoliko hitaca koji su ga pogodili u noge. Od težine povreda Momir je iskrvario na smrt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana