Robert Stijaković strahovao od oca

Nebojša Tomašević
Robert Stijaković strahovao od oca

Banjaluka - Robert Stijaković (26) iz Kočićeva kod Gradiške, koji je optužen da je nagovorio prijatelja Danijela Dujića (26) da ubije njegovog oca Radovana Stijakovića (49), bio je bitno smanjeno uračunljiv u vrijeme kada je počinjeno ovo teško krivično djelo.

Ovo je kazala vještak odbrane neuropsihijatar Nera Zivlak-Radulović na nastavku suđenja Stijakoviću i Dujiću u banjalučkom Okružnom sudu.

Ona je pojasnila da su Stijakovićeve sposobnosti da shvati značaj djela i upravlja postupcima bile bitno smanjene.

- Ovakvom stanju je doprinijela stalna emotivna napetost Stijakovića proistekla iz konflikata, kao i afekat straha od oca - rekla je Zivlak-Radulović.

Advokat optuženog Stijakovića Milan Romanić kazao je da ovaj nalaz potvrđuje da je optuženi strahovao od oca i da je to istina.

- To ide u prilog tezi da ovo djelo on nije počinio iz koristoljublja, što mu je optužnicom stavljeno na teret - rekao je Romanić.

Prema optužnici, Robert Stijaković je iz koristoljublja 19. januara u kafani "Kazablanka" u Kočićevu kod Gradiške nagovorio Dujića da ubije njegovog oca Radovana. Robert je optužen i za nedozvoljeno držanje i promet oružja ili eksplozivnih materija jer je nabavio i skrivao automatsku pušku kojom je počinjeno ubistvo. U optužnici se navodi da je Dujić 22. januara došao u blizinu kuće Stijakovića oko 22 časa, te ispalio rafal iz automatske puške kroz prozor i usmrtio Radovana, koji je sjedio u trpezariji za stolom. Dujić je tada pobjegao do svoje kuće i pušku sakrio u betonski propust za vodu, a odjeću sa sebe zapalio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana