Razgovarali o prodaji rakije, a ne droge

Nebojša Tomašević
Razgovarali o prodaji rakije, a ne droge

Banjaluka - Svjedok odbrane Dragan Šutilović izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da je putem telefona sa optuženim za trgovinu drogom Vladimirom Popovićem razgovarao o prodaji rakije.

Tužilaštvo je ranije predstavilo razgovore između optuženih i njihovih sagovornika te istaklo da se tu radi o prodaji droge, a da su razgovori bili šifrovani. Popovićev advokat Zoran Jošić je kazao da je zbog toga i pozvan svjedok Šutilović da se dokaže da to nije tačno.

Osim Popovića, za trgovinu drogom optužen je i Enes Džanić.

Svjedok Šutilović tokom suđenja juče je još istakao da se bavi proizvodnjom rakije i da je mislio da Popović, koji je radio kao konobar, može da nađe kupce za rakiju. Njegovim saslušanjem odbrana Popovića završila je izvođenje dokaza.

Branilac optuženog Džanića advokat Duška Bogojević u sudski spis uložila je nekoliko materijalnih dokaza. Ona je najavila vještačenje Džanićevog potpisa na potvrdama o stvarima oduzetim u pretresu njegove kuće, jer Džanić tvrdi da ih on nije potpisao. Između ostalog, Bogojevićeva je sudu priložila posjedovni list o imovini Džanićevog oca. Kako je rekla, time dokazuje da pijesak u kome je nađena digitalna vaga i droga nije na Džanićevom posjedu.

Ranije su inspektori CJB Banjaluka izjavili da su u pijesku kod kuće koju je koristio Džanić pronašli dvije vrećice heroina i digitalnu vagu. Džanića i Popovića tužilaštvo tereti da su nabavljali i prodavali heroin zavisnicima na području Banjaluke. Uhapšeni su 3. decembra prošle godine u nastavku akcije "Čistač 2", a tom prilikom zaplijenjen je 51 gram heroina i oko 1.400 raznih tableta koje imaju i narkotička svojstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana