Razbojniku potvrđene dvije godine zatvora

Nebojša Tomašević
Razbojniku potvrđene dvije godine zatvora

Banjaluka - Presuda Daliboru Račiću (26) iz Gradiške, kojom je u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na dvije godine zatvora zbog razbojništva, postala je pravosnažna nakon što je Vrhovni sud odbio žalbu njegovog branioca.

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović kazala je da je sud potvrdio prvostepenu presudu nakon što je razmotrio žalbu Račićevog branioca, kojom je tražio da se oslobodi troškova sudskog postupka.

Despotovićeva je istakla da je vijeće suda odbilo žalbu Račićevog advokata kao neosnovanu.

Prema navodima u presudi, Račić 13. septembra 2012. godine, prijeteći nožem, opljačkao piceriju "Aktros" u Novoj Topli, kod Gradiške, iz koje je ukrao 2.500 maraka.

U presudi se navodi da je on toga dana oko 23.30 časova, s fantomkom na glavi, ušao u piceriju "Aktros" i došao do recepcije, gdje je bila radnica Ružica V., kojoj je ispod vrata stavio nož sa oštricom dužine 17 centimetara.

Od nje je zatražio novac, uz prijetnju da će je povrijediti. Ružica je iz straha otvorila ladicu u stolu, iz koje je Račić sam uzeo novčanik i kasu s novcem. Zatim je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Račić je u oktobru prošle godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na dvije godine zatvora, nakon što je zaključio sporazum o priznanju krivice sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka.

Račić je do sada bio neosuđivan, nezaposlen je i nije oženjen. On je na suđenju rekao da se kaje zbog djela koje je počinio i da to neće ponoviti.

Prilikom hapšenja od njega je oduzet opljačkani novac, koji je smješten u sudski depozit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana