Razbojniku dvije i po godine robije

Nebojša Tomašević
Razbojniku dvije i po godine robije

Banjaluka - Vijeće banjalučkog Okružnog suda prihvatilo je Sporazum o priznanju krivice koji je optuženi za razbojništvo Boris Romanjski (20) iz Prnjavora zaključio sa Okružnom tužilaštvom u Banjaluci.

Sporazumom je predviđeno da Romanjski bude osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora. Objavu presude predsjednik sudskog vijeća Olga Patnić zakazala je za danas.

Romanjski se tereti da je zajedno sa Mladenom Malinićem i njegovom majkom Ljiljanom Stanković  9. marta 2013. godine opljačkao prodavnicu "Izbor" u mjestu Štivor kod Prnjavora iz koje su ukrali 850 maraka. U prodavnicu su ušli Romanjski i Malinić koji je nožem zaprijetio radnici Milanki B. i od nje uzeo novac. Obojica su bili maskirani i imali su rukavice na rukama. Njih je do prodavnice u "golfu 2" dovezla Stankovićeva koja ih je sačekala ispred. Kada su uzeli pare iz pazara, sve troje su pobjegli.

Sudsko vijeće je razdvojilo postupak u odnosu na optuženu Ljiljanu Stanković, dok je još ranije razdvojeno suđenje u odnosu na Malinića koji je navodno u zatvoru. Romanjski, Malinić i Stankovićeva uhapšeni su tri dana nakon pljačke 12. marta 2013. godine. Romanjski i Malinić uhapšeni su tog dana oko 13 časova, a Stankovićeva u večernjim časovima.

Romanjski je nakon razbojništva u prodavnici "Izbor" počinio krađu zbog koje je i osuđen na četiri mjeseca zatvora u Osnovnom sudu u Prnjavoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana