Razbojnik zapalio očevu kuću

Nebojša Tomašević
Razbojnik zapalio očevu kuću

Banjaluka - Banjalučki Okružni sud potvrdio je optužnicu protiv Dragana Plavšića (39) iz Banjaluke koja ga tereti da je zapalio očevu kuću i načinio štetu od oko 100.000 maraka.

Početak suđenja Plavšiću zakazan je za sutra, a prema optužnici Plavšić se tereti da je 2. jula 2011. godine u mjestu Šnjegotina Donja u selu Plavšići zapalio kuću u kojoj živi njegov otac Petko. Kuća je suvlasništvo Petka, B. M. i P. B., a u požaru je u cijelosti uništena.

U optužnici se navodi da je Plavšić prvo zapalio posteljinu na krevetu u sobi, a potom i zavjesu. U paljevini je pokušala da ga spriječi majka P. K., ali ju je odgurnuo i istjerao iz kuće. Zatim je otišao u dnevni boravak i zapalio paravan između kuhinje i dnevnog boravka. Nakon toga uzeo je nož i okupljenim mještanima, ocu i rodbini nije dozvoljavao da gase požar. Pobjegao je kada su došli vatrogasci i policija. Plavšićev advokat Vladimir Raosavljević najavio je da će tražiti da se sud proglasi kao nenadležan za ovaj slučaj. Plavšić je od ranije policiji poznat po krivičnim djelima, a više puta je osuđivan za razbojništvo. Nedavno je Vrhovni sud RS potvrdio presudu kojom je Plavšić osuđen na sedam godina zatvora, jer je pretukao i opljačkao punicu Janju Ružičić u njenoj kući u banjalučkoj ulici Koste Jarića. Istom presudom na tri godine zatvora osuđen je Milan Berak (21), koji je zajedno sa Plavšićem učestvovao u ovom razbojništvu. Plavšić je takođe u Vrhovnom sudu RS 1998. godine osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog razbojništva. Osuđivan je i u Srbiji u Apatinu zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana