Razbojnik još na kriminalističkoj obradi

Agencije
Razbojnik još na kriminalističkoj obradi

Brčko/Tuzla – Muškarac N.A. /33/, koji je uhapšen prethodnog dana nakon pokušaja razbojništva u apoteci u Brčkom, još je na kriminalističkoj obradi u tuzlanskoj policiji, rekao je portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

Šarić je naveo da bi osumnjičeni trebalo da bude predat kantonalnom tužiocu, koji će odlučiti da li će predložiti sudu da uhapšenom bude određen jednomjesečni pritvor.

Tuzlanski informativni portal navodi da je riječ o Nedimu Alečkoviću, sinu poznatog ljekara iz Tuzle, koji je uhapšen u ponedjeljak prilikom pokušaja razbojništva u apoteci u tuzlanskom naselju Sjenjak.

On je prethodno pokušao da izvrši razbojništvo jednoj brčanskoj apoteci.

Načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona Zahid Selimbašić rekao je da je Alečković izvršavao razbojništva mijenjajući perike različitih boja i sa plastičnim pištoljem.

Šarić je potvrdio da je policija pronašla sve stvari koje je osumnjičeni koristio u razbojništvima.

Tokom istrage policija je utvrdila da je osumnjičeni imao i saradnicu, izvjesnu M.A.

Tuzlanski mediji prenose da je Alečković završio Fakultet kriminalističkih nauka i da je pet razbojništava izvršio na području Tuzle, te po jedno na prostoru Lukavca i distrikta Brčko.

Portparol policije distrikta Brčko Halid Emkić rekao je da brčanska policija provjerava da li je Alečković eventualno povezan sa nekim od krivičnih djela iz oblasti krvnih i teških imovinskih delikata koja su počinjena na području distrikta.

Emkić je danas ranije rekao da postoji mogućnost da kantonalni tužilac preda Alečkovića organima pravosuđa u Brčkom. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana