Razbojnik iz Mrkonjić Grada će biti priveden na suđenje

Nebojša Tomašević
Razbojnik iz Mrkonjić Grada će biti priveden na suđenje

Banjaluka - Okružni sud u Banjaluci izdao je naredbu za prinudno dovođenje Vitomira Tice iz Mrkonjić Grada, koji je optužen za razbojništvo, a banjalučki okružni tužilac je zatražio da mu bude određen pritvor.

Naredba je izdata nakon što se Tica po treći put nije pojavio na ročištu u Okružnom sudu.

Predsjednik sudskog vijeća Snježana Kudrić o prijedlogu za pritvor odlučiće na sljedećem ročištu, a sa tom sudskom odlukom se saglasila i Smiljana Delić, koja brani Ticu.

Prema optužnici, Tica je bio u četvoročlanoj grupi koja je 2003. godine opljačkala tadašnjeg dilera deviza Petra Stupara (84) otevši mu 15.000 maraka. Na istoj optužnici sa Ticom nalaze se i Aleksandar Jarić, Zoran Dakić i Dragan Čulić, koji se takođe brane sa slobode.

Milica Cvijanović, koja brani Jarića, Dakića i Čulića, smatra da je neophodno uraditi psihološko vještačenje optuženog Tice.

- On ima psiholoških problema i zato i ne dolazi na suđenja. Imam informacije da on samo luta šumom oko Mrkonjić Grada. Posljednji put je sa sudskog ročišta iz Banjaluke pješke otišao kući u Mrkonjić Grad. Nije htio da ide sa Jarićem i ostalim optuženima, iako su mu oni nudili prevoz - kazala je Cvijanovićeva.

U optužnici je navedeno da je četvorka upala u Stuparovu kuću 17. decembra 2003. godine. Odmah su napali njega i njegovu suprugu Deju Zeljković tražeći novac. Brutalno su ih pretukli, a kada im je Stupar rekao da drži novac u kaputu, pokupili su sve njegove kapute i odijelo i pobjegli. U jednom od kaputa su našli novac i podijelili, a odjeću su bacili nedaleko od kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana