Razbojnik čeka novo suđenje

Nebojša Tomašević
Razbojnik čeka novo suđenje

Banjaluka - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu kojom je Samir Šehić (33) iz Sarajeva osuđen na pet godina zatvora zbog razbojništva.

Sud je ovaj slučaj vratio na novi postupak. Portparol Vrhovnog suda RS Jelena Despotović je kazala da je vijeće uvažilo žalbu odbrane i ukinulo presudu zbog povreda krivičnog postupka.

Šehić je na kaznu od pet godina zatvora bio osuđen 23. decembra prošle godine u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu.

U žalbi odbrane, između ostalog, navedeno je da je prvostepena presuda uglavnom zasnovana na izjavi svjedoka radnice kladionice koju je Šehić opljačkao.

Prema navodima u prvostepenoj presudi, Šehića terete da je 8. januara sa pištoljem upao u Sportsku kladionicu "Bet lajv". On je u kladionicu ušao maskiran kapuljačom na glavi te je prijeteći oružjem od radnice Nade C. zatražio da mu preda novac.

Ona mu je iz straha dala određenu količinu novca u više apoena, nakon čega je pobjegao. Prije bježanja on joj je naredio da uđe u toalet i ne izlazi.

Radnica ga je poslušala, ali je odmah nakon njegovog odlaska izašla iz toaleta i pozvala svog šefa i obavijestila ga da je opljačkana. Pljačku kladionice snimile su i kamere video-nadzora.

Šehić je uhapšen nekoliko dana kasnije, a prema nezvaničnim informacijama on je iz kladionice ukrao oko 1.900 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana