Razbojnici spremni za nagodbu sa tužilaštvom

Nebojša Tomašević
Razbojnici spremni za nagodbu sa tužilaštvom

Banjaluka - Dragan Plavšić (38) iz Čelinca i Milan Berak (20) iz Banjaluke, koji su optuženi da su pretukli Plavšićevu punicu Janju Ružičić i oteli joj oko 600 maraka, spremni su da se nagode sa tužilaštvom i priznaju krivicu.

Njihovi advokati najavili su juče u Okružnom sudu Banjaluka pregovore sa Okružnim tužilaštvom kako bi zaključili sporazum o priznanju krivice. Plavšić i Berak su juče pred sudijom za prethodno saslušanje banjalučkog Okružnog suda negirali krivicu kako bi mogli da otpočnu pregovore sa tužilaštvom.

Plavšić i Berak su optuženi da su Ružičićevu napali 1. septembra ove godine u njenoj kući u banjalučkoj ulici Koste Jarića i oteli joj između 600 i 700 maraka. U optužnici se navodi da su oko dva časa ušli u kuću Ružičićeve u namjeri da je opljačkaju. Berak je staricu uhvatio za ruke dok je ležala na krevetu, a Plavšić je počeo da pretura stvari po kući tražeći novac. Kada je Ružičićeva počela da vrišti, njen zet je udario nekoliko puta šakom u glavu, a zatim iz njenog grudnjaka izvukao između 600 i 700 maraka. Poslije toga su pozvali taksistu da ih odveze u Doboj.

Poslije ovog razbojništva raspisana je potjernica za Plavšićem, a pokrenuta je potraga i za njegovim saučesnicima. Plavšić je uhapšen 9. novembra i pritvoren, a ubrzo su lisice na ruke stavljene i Beraku, kojem je takođe određen pritvor.

Plavšić je policiji poznat odranije po činjenju krivičnih djela, a nekoliko puta je i osuđivan. Vrhovni sud RS 1998. godine mu je izrekao kaznu od dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog razbojništva. U Srbiji je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana