Ratković, Andrić i Pikula ostaju u pritvoru

Nebojša Tomašević
Ratković, Andrić i Pikula ostaju u pritvoru

Banjaluka - Optuženi za ubistvo trebinjskog kik-boksera Marka Đerića, Miljan Ratković (29), Radovan Andrić (19) i Dako Pikula (29) iz Trebinja u banjalučkom Okružnom sudu negirali su krivicu za ovo ubistvo.

Njima je odlukom ovog suda, a koju je potvrdio i Vrhovni sud RS, produžen pritvor do okončanja postupka i pravosnažnosti presude. Prema toj odluci, predviđeno je da se na svaka dva mjeseca provjerava opravdanost odluke da oni tokom suđenja budu iza brave. Pritvor im je produžen zbog bojazni da bi njihovo puštanje na slobodu dovelo do remećenja reda i mira i jer je za djelo za koje su optuženi predviđena kazna od 10 i više godina zatvora.

Ratkovića, Andrića i Pikulu tužilaštvo tereti za saučesništvo u ubistvu Đerića, koji  je ubijen 24. maja oko 3.20 časova u sačekuši ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police. U optužnici se navodi da je Đerića hicima iz automatske puške usmrtio Ratković. Pikula, koji je bio šef kabineta gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića, označen je kao podstrekač ovog zločina. Prema optužnici, ovo ubistvo počinjeno je iz bezobzirne osvete. U optužnici se navodi da je Pikula nagovorio Ratkovića da usmrti Đerića jer se sa ovim kik-bokserom sukobio ispred noćnog kluba "Merlot" u Trebinju 12. aprila prošle godine. Đerić je tada Pikulu tokom sukoba udario šakom u glavu pred gostima. Zbog toga je Pikula odlučio da mu se osveti. Ratković je pristao da usmrti Đerića jer mu se i on želio osvetiti zbog ranijeg sukoba koji je i on imao s njim. Ratković je, osim za ubistvo, optužen i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili minsko-eksplozivnih sredstava. Kod njega je policija pronašla veću količinu municije, te poluautomatsku pušku i pušku "M-48".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana