Rajkoviću jednomjesečni pritvor

Srna
Rajkoviću jednomjesečni pritvor

Banjaluka – Banjalučki Okružni sud odredio je danas jednomjesečni pritvor Ivici Rajkoviću /56/ iz Banjaluke koji je, uz prijetnju pištoljem, opljačkao poljoprivrednu apoteku u Prijedoru, rečeno je Srni u ovom sudu.

Pritvor će trajati do 17. marta, a određen je zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, pošto osumnjičeni ima državljanstvo Republike Srpske i Srbije.

Mjere pritvora su određene i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, a koja je posebno teška s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela.

Rajković je 17. februara u 18.20 časova maskiran i uz prijetnju pištoljem u Prijedoru opljačkao poljoprivrednu apoteku iz koje je uzeo 720 KM i pobjegao.

Ubrzo nakon toga, u prijedorskoj Ulici 27. jula primijetio je da ga prate vlasnik i radnik apoteke, na koje je ispalio hitac iz pištolja. Policija je bila u neposrednoj blizini i savladala je i uhapsila Rajkovića.

Rajković je osumnjičen za krivična djela razbojništvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana