Radulović podnosio prijave protiv dilera

Nebojša Tomašević
Radulović podnosio prijave protiv dilera

Banjaluka - Suspendovani inspektor CJB Banjaluka Srđan Radulović, optužen za organizovanu trgovinu drogom, juče je u svojstvu svjedoka u banjalučkom Okružnom sudu izjavio da je protiv dilera, koji su u ovom slučaju svjedočili protiv njega, podnosio izvještaje i da ih nije štitio što potvrđuju i materijalni dokazi. Te dokaze je prije njegovog svjedočenja sudu predao advokat Branko Gudalo.

On je pojasnio da dokazima ukazuje da je Radulović o svojim kontaktima sa informantima obavještavao šefove i da je procesuirao narko-dilere, a ne da ih je štitio. Između ostalih predstavljena je službena zabilješka kojom je optuženi obavijestio šefove o svom razgovoru s narko-dilerom Goranom Bošnjakom tokom koga mu se Bošnjak žalio da hoće neko da ga ubije.

Takođe izjavio je da mu je SMS poruku u kojoj je pisalo “zamotaj nam džoint i ponesi da svi povučemo” poslao stric i da je to bila šala.

Osim Radulovića, sudski proces se vodi protiv njegovih kolega Ognjena Stijaka i Marka Kovačevića, koji se takođe terete za trgovinu drogom.

Radulović je još ispričao i da u zatvoru u KPZ Banjaluka imaju problema i svakodnevna dobacivanja i vrijeđanja od strane zatvorenika.

Specijalno tužilaštvo Radulovića, Kovačevića i Stijaka tereti da su organizovano preprodavali drogu od kraja 2010. godine do oktobra 2013. godine. Optuženo je još pet policijskih inspektora za iznude iskaza, falsifikovanja isprava povredu ljudskog dostojanstva i zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja. Predsjednik sudskog vijeća Snježana Kudrić juče je na početku suđenja kazala da je u srijedu izbio incident između rodbine jednog od optuženih i tužioca Živane Bajić. Ona je upozorila javnost i rodbinu optuženih da sud takva ponašanja neće tolerisati. Tužilac Bajić nije željela ovo da komentariše, samo je rekla da je u pitanju verbalno dobacivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana