Radišić želio da daje u zakup prostorije ME

Nebojša Tomašević
Radišić želio da daje u zakup prostorije ME

Banjaluka - Mile Radišić, koji se tereti za manipulaciju cijenama, podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja i širenje lažnih informacija, nije imao namjeru da ulaže u “Medicinsku elektroniku” (ME) već da prostorije preduzeća izdaje u zakup.

Ovo je juče u banjalučkom Okružnom sudu rekao specijalni tužilac Goran Glamočanin na nastavku suđenja Radišiću i bivšim rukovodiocima ME Željku Katalini i Draganu Cerovcu koji se još terete za zloupotrebu službenog položaja i Nikici Bajiću.

Oni su optuženi da su manipulišući cijenama akcija ME oštetili budžet RS za više od 1,3 miliona maraka.

Radišić je 35 odsto kapitala ME kupio za 183.000 maraka.

Tužilac Glamočanin je rekao da tezu da je Radišić želio da objekte ME daje u zakup tužilaštvo zastupa od početka suđenja.

On je kao dokaz svojih tvrdnji sudu dostavio ugovore o zakupu prostora koje je ME zaključio sa Telekomunikacijama RS.

Osim ovog sudu su dostavljena još 34 dokaza kojima Tužilaštvo pobija dokaze odbrane.

Advokati optuženih su prigovorili ovim dokazima.

Oni su kazali da je tužilaštvo predstavilo dokaze u korist svojih tvrdnji, a ne dokaze koje pobijaju odbranu kao što to zahtijeva zakon.

Branilac Radišića, advokat Mirko Dabić je istakao da tužilaštvo ničim nije dokazalo tvrdnje da je Radišić imao cilj davanje prostorija u zakup.

Branilac Cerovca, advokat Vitomir Gajić istakao je da tužilaštvo pojedinim dokazima pobija nešto što odbrana nije ni izvela.

Suđenje Radišiću i ostalima je ponovljeno nakon što je Vrhovni sud RS ukinuo prvostepenu presudu kojom su Radišić, Cerovac i Katalina bili oslobođeni optužbe.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana