Radinković bivšoj djevojci rekao da je imao nesreću

Nebojša Tomašević
Radinković bivšoj djevojci rekao da je imao nesreću

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Jelena Bajić izjavila je juče u banjalučkom Okružnom sudu da je njen bivši momak Nenad Radinković (24), koji se tereti da je skrivio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Nikola Đurović i više lica povrijeđeno, toga dana, 21. avgusta, zvao putem telefona da dođe na Rakovačke bare i kazao joj da je imao nesreću.

- Prijateljica me odvezla i zatekle smo Radinkovića pored automobila “audi A4”. Imao je povredu obrve i veliku razderotinu iza uva i krvi po čelu i košulji - rekla je Bajićeva.

Ona je rekla da je Radinkovića i nju u Službu hitne pomoći odvezao Saša Babić, zastupnik rentakar kuće “ASA”, jer je od njih iznajmio automobil. Bajićeva je dodala da nije pričala sa jednom od sestara Anđelom i Brankicom Bajičić koje su učestvovale u nesreći.

Anđela je na ranijem suđenju izjavila da je pored Radinkovićevog automobila na mjestu nesreće vidjela djevojku u zelenoj haljini, sa kojom je kasnije pričala ispred banjalučke hirurgije.

Svjedok Vera Gavrić je izjavila da je u vrijeme nesreće kod nje kući došao mladić koji je rekao da je imao nesreću i tražio da se umije, jer je bio krvav.

- Čula sam da zove nekoga putem telefona i govori mu “Imao sam nesreću, nisam trebao ići sa njim”. Kasnije sam u tužilaštvu na slici prepoznala Slavišu Jovičića - kazala je Gavrićeva.

Jovičić je ranije izjavio da je bio suvozač u Radinkovićevom “audiju 4” kada se dogodila nesreća.

Radinković je optužen da je 21. avgusta prošle godine vozeći “audi A4” nedozvoljenom brzinom od 116 kilometara na čas, nakon što je prošao kroz crveno svjetlo na putu Laktaši - Banjaluka u Rakovačkim barama, udario u “fijat tipo” koji je vozio Đurović. Tada je udario pješaka Borisa Klečinu i teško ga povrijedio, a zatim i u “škodu fabiju” u kojoj su bile sestre Bajičić. Ćurović je kasnije preminuo od povreda.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana