Produžen pritvor uhapšenim u akciji Kastelo

Srna
Produžen pritvor uhapšenim u akciji Kastelo

Banjaluka - Banjalučki Okružni sud produžio je pritvor za još dva mjeseca četvorici uhapšenih u akciji "Kastelo" koji su osumnjičeni da su kao organizovana kriminalna grupa počinili više teških krađa i razbojništava, rečeno je Srni u ovom sudu.

U Sudu ističu da pritvor može trajati najduže do 22. maja do 6.00 časova.
Pritvor je produžen za Nevena Neškovića /33/ sa Sokoca, Slobodana Bojanića /29/, Borislava Stupara /28/ i Nikolu Vasiljevića /31/ iz Banjaluke.

Pritvor je određen zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni uništiti, skriti, izmjeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Mjere pritvora su određene i zbog bojazni da će uhapšeni ponoviti krivično djelo i zbog toga što se za počinjena krivična djela može izreći kazna zatvora od tri godine ili stroža, te što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Specijalnog tužilaštva Republike Srpske uhapsili su 22. februara u okviru akcije "Kastelo" četiri lica i pretresli šest lokacija na širem području Banjaluke.

Uhapšeni su krađe i razbojništva počinili u većim marketima gdje su pretežno krali cigarete, čime su pričinili materijalnu štetu od 1.000.000 KM.

Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni pronađen je novac, mobilni telefoni, računari, alat i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana